Vlhovú čaká predposledný štart v tomto roku: Miesta na ďalšiu trofej je dosť!

Repete z tirolského strediska spred dvoch rokov - druhá v obráku a prvá v slalome - by brala. Ale slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová ...

Repete z tirolského strediska spred dvoch rokov - druhá v obráku a prvá v slalome - by brala. Ale slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová chce byť v Lienzi ešte lepšia.

Fotogaléria

Aj preto, že vo svojom novom bytíku v Liptovskom Mikuláši má v obývačke miesta na ďalšie trofeje neúrekom. Olympijskú šampiónku z Pekingu čaká dnes predposledný štart v roku 2023: obrovský slalom SP.

„O cieľoch asi ani nemusím hovoriť. Chcem víťaziť,“ uviedla v online rozhovore pre novinárov z celého sveta. Víťaznú slinu má od triumfu v Courcheveli, ktorý vedno s vianočnými sviatkami oslávila v talianskych Alpách, no oddychovala len dva dni.

Slovenská opora v bránkovisku Adam Gajan.
Famózny Gajanov zákrok: Tréner Švajčiarov neveril vlastným očiam! Zobraziť článok

„Už 25. a 26. decembra som bola na kopci a pripravovala sa na Lienz,“ prezradila Petra, ktorá si uvedomuje, že preteky v rakúskom stredisku budú v úplne iných podmienkach. Teplo obralo o sneh nielen Slovensko, ale aj Rakúsko... „Verím, že všetko bude dobre pripravené. Navyše Lienz je špecifický. Na zjazdovku nesvieti veľmi slnko, je v tieni.

Je to ťažšie, pretože tam veľmi nevidíme pod nohy. Kopec je fajn aj na obrovský slalom, aj na slalom. Ja pôjdem ako vždy na maximum a uvidíme, ako to vypáli,“ dodala Petra.

Nielen ona, ale aj celý lyžiarsky svet očakáva ďalší diel súboja Slovenky s Američankou Shiffrinovou, a to predovšetkým v piatkovom slalome, keďže predchádzajúce slalomy tohto ročníka boli vždy iba ich záležitosťou. V dnešnom obrovskom slalome to je trochu inak.

Dvaja autori našich gólov - Honzek (vľavo) a Repčík (vpravo).
Slovenskí juniori majú štvrťfinále na dosah: Ukázali sme veľkú vôľu, hovorí Honzek Zobraziť článok

Liptáčka je majsterkou sveta z roku 2017, ale v SP vyhrala túto disciplínu naposledy 11. marca 2022. Oba triumfy získala na rovnakom mieste: vo švédskom Are.

Prvé kolo obrovského slalomu v Lienzi je na programe od 10.00 h, druhé sa začne o 13.15.

Posledné Petrine obráky

3. 12.: Tremblant: 5. miesto

2. 12.: Tremblant: 2. miesto

25. 11.: Killington: 10. miesto

28. 10.: Sölden: 3. miesto

19. 3.: Soldeu: nedokončila

10. 3.: Are: 4. miesto

16. 2.: Courchevel - MS: 7. miesto

25. 1.: Kronplatz: 4. miesto

24. 1.: Kronplatz: 4. miesto

8. 1.: Kr. Gora: 4. miesto

8. 1.: Kr. Gora: 3. miesto

Kapitán Škriniar dorazil do Senca vo víťaznej nálade. Jeho Paris SG sobotný duel na ihrisku Stade Reims vyhral.
Slovenskí futbaloví milionári: Rebríčku kraľuje Škriniar s gigantickým platom! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});