Prvý neutrálny Rus na OH 2024, ktorý kole oči nielen Ukrajincom: Organizoval zbierku na podporu špeciálnej operácie

Už je to tu! Medzinárodný olympijský výbor v decembri otvoril dvere ruským a bieloruským športovcom do Paríža navzdory tomu, že ruská ...
  • 2Galéria
  • Zdroj: instagram.com/vladislavlarin87

Už je to tu! Medzinárodný olympijský výbor v decembri otvoril dvere ruským a bieloruským športovcom do Paríža navzdory tomu, že ruská vojenská agresia na Ukrajine stále pokračuje.

Fotogaléria

Podmienky na udelenie statusu neutrálneho športovca bol hneď skritizovaný a už sa našiel aj prvý ruský športovec, ktorý sa kvalifikoval ako neutrálny, no hneď prvé zistenie o ňom dokazuje, že taekwondista Vladislav Larin (28) neutrálny nie je...

Na snímke zľava tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona, prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik a viceprezident SFZ Karol Belaník.
Šéf futbalového zväzu Ján Kováčik bilancuje rok 2023 a prezrádza: Kritika Calzonu bola strašná! Zobraziť článok

A to najmä preto, že Larin už v čase, keď bol kvalifikovaný na letné olympijské hry, organizoval zbierku na podporu ruských vojakov v špeciálnej vojenskej operácii, ako Rusko stále dobyvačnú vojnu na Ukrajine nazýva.

Jeho štart kole oči najviac ukrajinskému ministrovi športu Matvijovi Bidnyimu, ktorý prezradil, že existuje video, na ktorom ruský taekwondista vyzýva obyvateľov rodného regiónu Karélia, aby posielali peniaze na vojnu na Ukrajine. „Je príkladom spoluviny ruských športovcov na ruskej okupácii,“ vyhlásil minister v rozhovore pre DW, kde dodal: „Hoci športovci žiadnym spôsobom nevyjadrili svoj názor na vojnu, vyjadrujú tichú soludaritu s vrahmi!“ Podľa viacerých zdrojov, že Larin nástrojom ruskej propagandy. „Keď jeden národ sa snaží zničiť druhý národ, nazývať týchto ľudí neutrálnymi znamená podporovať vraždy.

Karlos Vémola čelí vážnym obvineniam.
Veterinári odovzdali prípad Vémolu do rúk polície: Skončí bojovník za mrežami? Zobraziť článok

Larin si miestenku do Paríža zabezpečil na turnaji Grand Slam Champions Series v Číne, keďže taekwondo sa pridalo k tým zväzom, ktoré výzve MOV vyhovelo.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});