Na jubilejnú Banskobystrickú latku sa vráti hviezdny Katarčan: Pridá Baršim ďalší rekord?

To je naozaj bomba! Ako inak nazvať potvrdenie štartu jednej z najväčších hviezd súčasnej ľahkej atletiky na Slovensku. Presnejšie v ...
  • Zdroj: Getty Imagas

To je naozaj bomba! Ako inak nazvať potvrdenie štartu jednej z najväčších hviezd súčasnej ľahkej atletiky na Slovensku. Presnejšie v Banskej Bystrici na jubilejnom 30. ročníku skokanského mítingu. Organizátorom potvrdil účasť katarský skokan do výšky Mutaz Essa Baršim (32), ktorý má už všetky tituly aké môže atlét dosiahnuť!

Baršim, ktorý je olympijským víťazom, má tri tituly majstra sveta pod holým nebom a jeden v hale, sa do Banskej Bystrice, kde mu dodnes patrí rekord mítingu 240 cm, vráti po šiestich rokoch. V rokoch 2013 (236 cm) a 2015 (240 cm) zvíťazil a v roku 2018 (236 cm) obsadil druhé miesto.

„Sme veľmi radi, že môžeme ohlásiť príchod tohto najlepšieho výškara na svete. Veríme, že v Banskej Bystrici ponúkne tradične skvelú šou a priblíži sa méte 240 cm, čo je najvyššia hranica svetovej extratriedy. Zareagoval na našu ponuku aj pre to, že má na Banskobystrickú latku najlepšie spomienky,“ oznámil manažér BBL Alfonz Juck, ktorý doplnil, že Katarčan práve na tomto podujatí skončil prvý raz v hale 240 cm.

„Veľmi dobre sa mu tu skákalo. V budúcom roku chce súťažiť v hale minimálne, nevie sa, či ešte pôjde na halové majstrovstvá sveta, ale Banskú Bystricu už potvrdil, o to je jeho vystúpenie cennejšie," dodal A. Juck, ktorý pridal aj slová samotného Baršima, ktoré adresoval organizátorom: „Už sa teším na návrat do Banskej Bystrice po dlhšej absencii. Je to pre mňa dôležitý míting v kariére, veď som u vás prvýkrát v hale skočil 240 cm v roku 2015. Pamätám si najmä skvelých divákov a hlasitú hudbu. Chcem si Banskobystrickú latku užiť a skočiť čo najvyššie. Bude to pre mňa významný štart v príprave na ďalšie vystúpenia.“

Manažér mítingu Katarčanovi chystá aj súperov, ktorí by ho mali vyprovokovať ku skvelým, hádam aj rekordným výkonom. V mužskej súťaži sa ešte predstavia Kubánec Luis Zayas, Mexičan Edgar Rivera, Ukrajinec Andrij Procenko, či Poliak Norbert Kobielski, ktorý v závere uplynulého atletického leta skončil druhý vo finále Diamantovej ligy s výkonom 233 cm.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});