Fluryová víťazkou zjazdu: Na čele sa udržala Shiffrinová

Švajčiarska lyžiarka Jasmine Fluryová si pripísala v sobotu svoj druhý triumf vo Svetovom pohári.
  • Zdroj: northfoto

Švajčiarska lyžiarka Jasmine Fluryová si pripísala v sobotu svoj druhý triumf vo Svetovom pohári.

Vo francúzskom Val-d'Isre vyhrala zjazd s náskokom 22 stotín sekundy pred krajankou Joanou Hählenovou. Tretia skončila Cornelia Hütterová z Rakúska (+0,24).

Fluryová vyrazila na trať so štartovým číslom 6. Počas jazdy držala stopu, najlepšie zvládla terénne nerovnosti a napokon si pripísala prvý triumf v zjazde. Doteraz bol jej najlepší výsledok v tejto disciplíne 2. miesto z vlaňajška z nemeckého Garmisch-Partenkirchenu.

Zatiaľ jej jediné víťazstvo vo SP zaznamenala v roku 2017 v super-G vo švajčiarskom St. Moritzi.

V druhom zjazde prebiehajúcej sezóny neštartovala víťazka úvodného podujatia Mikaela Shiffrinová, udržala sa však na čele celkového hodnotenia seriálu. Najväčšia favoritka na triumf Sofia Goggiová z Talianska, ktorá vo Val-d'Isre zvíťazila vlani aj predvlani, obsadila so stratou 44 stotín štvrté miesto.

Preteky prerušili na niekoľko minút po páde Kanaďanky Stefanie Fleckensteinovej, ktorá si po prejazde cieľom neudržala rovnováhu a zo svahu ju museli odniesť na nosidlách.

Slovenka Petra Vlhová v sobotu neštartovala a v celkovom poradí SP jej naďalej patrí štvrtá pozícia. Lyžiarky čaká v nedeľu vo francúzskom stredisku ešte super-G (11.00 h). Budúci týždeň je na programe slalom vo francúzskom Courcheveli, na štarte aj s Vlhovou.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});