Lantoši po vysokej výhre nad Nórskom: TOTO musíme zmeniť

Slovenskí hokejisti si vo svojom prvom zápase na domácom turnaji Kaufland Cup poradili hladko s Nórskom 9:0 a potešili tak viac ako 5000 ...

Slovenskí hokejisti si vo svojom prvom zápase na domácom turnaji Kaufland Cup poradili hladko s Nórskom 9:0 a potešili tak viac ako 5000 prítomných divákov.

Fotogaléria

Severania však napriek debaklu za súperom vo viacerých činnostiach nezaostávali, čo potvrdili aj slovenskí hráči.

O zápase bolo rozhodnuté už po prvej tretine, ktorú zvládli zverenci Craiga Ramsayho 4:0. "Som rád, že nám všetko vyšlo, každá strela si našla priestor brány. Ak by sme v tom pokračovali, bolo by to skvelé. Ale nebolo to ľahké, Nóri dobre korčuľovali a dohrávali súboje, bolo to naozaj náročné," povedal po zápase Dávid Mudrák.

Na snímke radosť hokejistov Slovenska po strelení gólu.
Reprezentačná kanonáda: Slováci v úvode Kaufland Cupu rozdrvili Nórov Zobraziť článok

Slovenský obranca zvýšil v 2. tretine na 6:0, dal svoj prvý gól v národnom tíme. "Určite každý gól poteší, najmä mňa, ja ich veľa nedávam. Bolo to krásne dať ho v tejto hale a pred toľkými divákmi."

Slovákom sa od úvodu darilo kombinovať a gólový rozdiel mohol byť ešte vyšší. "Zápas bol dobrý, napadali nám góly, ale potom sme začali vymýšľať a chceli sme si to dávať do prázdnej bránky. Prešli sme na systém hry ja nahrám tebe, ty nahráš mne," povedal útočník Lantoši.

Na snímke  hráč Juraj Kucka (Slovan) sa teší z gólu na 1:1.
Hráči Slovana sa ocitli v obklopení svetových hviezd: Kucka lepší ako Messi? Zobraziť článok

Slováci dosiahli najvyšší triumf pod vedením Craiga Ramsayho. Predtým dosiahli najvyššie víťazstvá (7:1) na MS v Helsinkách proti Dánsku, na Nemeckom pohári pred dvoma rokmi proti Švajčiarsku a tento rok v novembri na rovnakom turnaji proti Rakúsku.

Tím potiahli najväčšie ofenzívne hviezdy. Marek Hrivík i Oliver Okuliar zaznamenali gól, Peter Cehlárik dva. "´Hrivo´ a ´Cehlo´ sú skvelí hráči, ja som rád, že som im to tam nekazil," uviedol Okuliar. Dvadsaťtriročný útočník otvoril skóre zápasu a v tejto reprezentačnej sezóne dal v štyroch zápasoch už štyri góly.

Samuel Buček v KHL nečakane skončil.
Buček opäť mimo repre: Ramsayho asistent objasnil, prečo nevybrali hviezdu extraligy Zobraziť článok

"Ja som rád, že vyhrávame a keď pomôžem gólom, je to o to lepšie. Ale som rád, že sa nám darí."

V piatok sa slovenskí hokejisti predstavia proti Lotyšsku, podľa hráčov pôjde o ťažšieho súpera, než boli severania. "Budú rýchli, budú ´jazdiť´, ale keď budeme robiť čo treba, tak to zvládneme," vyhlásil Lantoši.

Známy český kouč v ohrození života: Postihla ho náhla mozgová príhoda Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});