Golfista Jon Rahm bude najlepšie plateným športovcom sveta: Zarobí viac ako Messi a Ronaldo dokopy!

Stačilo na to málo. Iba jeden podpis urobil zo španielskeho  golfistu Jonu Rahma (29) najlepšie plateného športovca sveta! Prijal ponuku ...
  • Zdroj: Gett Images

Stačilo na to málo. Iba jeden podpis urobil zo španielskeho golfistu Jonu Rahma (29) najlepšie plateného športovca sveta! Prijal ponuku saudskoarabskej LIV Golf Invitational Series, čo potvrdili aj The Guardian a The Sun!

Kontroverzná séria, ktorej ponuka napríklad odmietol legendárny Tiger Woods, ponúkla vyššie zárobky než celkový objem prize money PGA Tour!

Rahm priznal, že rozhodnutie nebolo jednoduché. Nedávno povedal, že je dostatočne finančne zabezpečený a zaujíma sa len o históriu a odkaz športu, no predsa tejto ponuke neodolal... „Bola to skvelá ponuka, suma je skvelá, je to úžasné. Stále však platí to, čo som povedal: Nehrám golf pre peniaze. Ako manžel, otec a rodinne založený človek mám povinnosť dať svojim blízkym tie najlepšie príležitosti a zdroje, ktoré mám k dispozícii," vyhlásil aktuálne svetový golfista č. 3.

Trojica najlepšie zarábajúcich futbalistov.
TÍTO hráči berú najviac: Najlepšie zarábajúci futbalista si na účet pripísal 247 miliónov eur Zobraziť článok

Podľa denníka The Sun podpísal zmluvu s LIV v hodnote 476 miliónov libier ročne (cca 555 mil. eur). Mimochodom Woods odmietol 790 miliónov libier (921 mil. eur)... Britský denník pridal aj ďalšie podrobnosti z kontraktu. A to napr. že v roku 2024 bude výhra pre víťaza vo všetkých 14 súťažiach pod záštitou LIV viac ako 3 mil. libier (3,5 mil. eur), takže Rahm môže v budúcom roku o tomto čase dokonca prekročiť hranicu pol miliardy libier (v prepočte viac ako 583 mil. eur)!

Leo Messi so Zlatou loptou.
TOP 5 najbohatších víťazov Zlatej lopty: TENTO hráč má na čele obrovský náskok! Zobraziť článok

Pre zaujímavosť Cristiano Ronaldo sa upísal klubu Al-Nasr za 166 mil. libier (194 mil. eur) a ročný príjem Lionela Messi v Interi Miami je 156 mil. libier (185 mil. eur), takže ani dokopy sa na golfistu Rahma fakt nechytajú...

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});