Slovenské biatlonistky v štafete atakovali TOP 10: Famózny strelecký výkon!

Biatlonistky Nórska triumfovali v stredajšej štafete na 4x6 km na podujatí Svetového pohára v Östersunde.
  • Zdroj: TASR/AP

Biatlonistky Nórska triumfovali v stredajšej štafete na 4x6 km na podujatí Svetového pohára v Östersunde.

Kvarteto Marthe Johansenová, Juni Arnekleivová, Karoline Knottenová a Ingrid Tandrevoldová malo v vo švédskom stredisku náskok 41,6 s pred Švédskom, tretie skončilo Nemecko (+47,9). Slovenky v zložení Mária Remeňová, Zuzana Remeňová, Ema Kapustová a Júlia Machyniaková obsadili 13. miesto s mankom 6:42,2 na víťazky.

Nórky rozhodli o svojom triumfe až na záverečnej ôsmej streľbe, keď využili zaváhanie dovtedajšej líderky Hanny Öbergovej. Domáca biatlonistka rozhodujúci moment nezvládla, musela ísť na trestné kolo a prvé miesto prenechala nórskej finišmanke Tandrevoldovej. Najlepšie, iba so štyrmi dobíjaniami, strieľali Nemky, ale zaostávali v bežeckej stope. Piate Francúzky doplatili na jedno a šieste Češky až na tri trestné okruhy.

Kuzminová sa poctivo pripravuje na januárový súťažný návrat.
Olympijská víťazka Kuzminová trénuje vo Švajčiarsku: Nasťa už maká na veľký návrat! Zobraziť článok

Mária Remeňová odštartovala slovenskú štafetu sľubne, po jednom dobíjaní na ležke bola ešte štrnásta, rovnaký strelecký výsledok mala aj na stojke a tím dostala do elitnej desiatky - svojej dvojičke Zuzane Remeňovej odovzdala na desiatej pozícii s mankom 1:04 min na líderky z Francúzska. Po troch dobíjaniach na druhom úseku klesli Slovenky na druhej odovzdávke na 13. miesto (strata 3:03 na Nórsko) a na svoj debutový štart v SP vybehla Kapustová. Predviedla veľmi dobrý výkon, v ľahu vybielila všetky terče, v stoji dobíjala iba raz a slovenský tím udržala po treťom úseku na 13. mieste s odstupom 5:02 na vedúce Švédky. Machyniaková trafila bez chyby všetkých desať terčov, podčiarkla parádny strelecký výkon Sloveniek (0+6 - tretí najlepší) a dobehla trinásta z 18 štafiet.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});