Olympijská víťazka Kuzminová trénuje vo Švajčiarsku: Nasťa už maká na veľký návrat!

Neponecháva nič na náhodu a chce byť na 100 percent pripravená na veľký návrat, ktorý bude na januárových ME doma v Osrblí! Reč je o ...
  • Zdroj: instagram/nastja.kuzminova

Neponecháva nič na náhodu a chce byť na 100 percent pripravená na veľký návrat, ktorý bude na januárových ME doma v Osrblí! Reč je o trojnásobnej olympijskej víťazke v biatlone Anastasii Kuzminovej (39), ktorá pred pár týždňami ohlásila po štyroch rokoch návrat na vrcholovú scénu.

V týchto dňoch naplno zarezáva pod vedením svojho trénera a zároveň manžela Daniela Kuzmina (45) vo švajčiarskom stredisku Lenzerheide!

FOTOGALÉRIA: Olympijská víťazka Kuzminová trénuje vo Švajčiarsku

Trojnásobná olympijská víťazka a zároveň aj športovkyňa Slovenska Anastasia Kuzminová oznámila na začiatku októbra nečakanú správu: „Vraciam sa späť na súťažnú scénu,“ zneli slová úspešnej športovkyne. „Rozhodnutie nebolo jednoduché, môj návrat bude trošku iný. Doba, počas ktorej som pauzovala, bola dlhá. Trénujem v amatérskom štýle, ale chcem pripraviť telo tak, aby som urobila fanúšikom radosť. Urobím všetko pre to, aby som bola v januári pripravená. Je to pre mňa výzva a ja ju prijímam,“ povedala pre Nový Čas Nasťa, ktorá svoju úspešnú kariéru ukončila v októbri 2019 a teraz sa ju rozhodla reštartovať. Svoje prvé preteky absolvuje v januári na európskom šampionáte práve pod Tatrami v Osrblí a v týchto dňoch už naplno zarezáva v príprave, aby bola stopercentne pripravená a urobila fanúšikom radosť.

„Momentálne sa nachádzame vo švajčiarskom stredisku Lenzerheide, kde máme vytvorené výborné podmienky. Aktuálny plán je taký, že Nasťa má klasické tréningové jednotky v rozjazdách a cvičíme streľbu. Po tomto sústredení sa vraciame na Slovensko, ale následne vycestujeme na ďalšiu fázu prípravy do Rakúska, keďže u nás doma nie sú momentálne vhodné snehové podmienky na prípravu,“ povedal pre náš denník Nastin tréner a manžel Daniel Kuzmin.

Hoci nový ročník biatlonovej sezóny štartuje už tento víkend, Kuzminová sa v súťažnom kolotoči predstaví až na spomínanom európskom šampionáte v januári v Osrblí. „Keďže som kariéru ukončila pred štyrmi rokmi, tak pravidlá sú také, že po návrate musím figurovať v antidopingovom programe pol roka pred prvými pretekmi. My sme tento proces oznámili 17. júla, takže prvé podujatie môžem absolvovať až v polovici januára, čo vychádza na spomínaný európsky domáci šampionát,“ ozrejmila Nasťa.

Najcennejšie zlato Marte Olsbuovej Röiselandovej.
Emotívna správa, ktorá chytí každého za srdce: Biatlonová kráľovná získala najväčšie zlato Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});