Český brankár končí v NHL: Vracia sa do vlasti

Brankár Pavel Francouz (33) z Colorada musel kvôli pretrvávajúcim zdravotným problémom predčasne ukončiť sezónu v NHL.
  • Zdroj: SITA/AP

Brankár Pavel Francouz (33) z Colorada musel kvôli pretrvávajúcim zdravotným problémom predčasne ukončiť sezónu v NHL.

Na vine je bližšie nešpecifikované zranenie v spodnej časti tela. Zo zámoria sa vracia do Česka, kde bude pokračovať v liečbe. Skúsený brankár to uviedol pre agentúru Sport Invest, ktorá ho zastupuje.

Francouz, ktorý získal vlani s Avalanche Stanley Cup, bol v máji na operácii. Do prebiehajúceho ročníka NHL, po skončení ktorého mu vyprší dvojročný kontrakt na štyri milióny dolárov, doteraz nezasiahol. Či ale súčasné problémy nejako súvisia s operačným zákrokom, plzenský rodák neuviedol.

„Jedná sa o zranenie v spodnej časti tela a dohodli sme sa s Coloradom, že to nebudeme nejako bližšie špecifikovať. Je to určite veľmi frustrujúca situácia a som z toho samozrejme ohromne sklamaný, že som mimo do konca sezóny. Na druhú stranu – nejakú skúsenosť so zraneniami z poslednej doby mám, takže sa snažím to brať tak, ako to je,“ vyhlásil Francúz.

Ocenil, že ho klub pustil späť do Česka. "Určite mi pomôže, že ma Colorado pustilo domov, kde budem v blízkosti svojej rodiny, priateľov a kamarátov, čo mi pomôže túto situáciu zvládať," verí Francouz.

"S Avalanche budem ďalej v kontakte, budem určite všetko konzultovať s našimi doktormi. Tím vyzerá opäť dobre poskladaný, sezónu začali fajn. Dúfam, že v tom budú chlapci len pokračovať. Veľmi by som im prial úspech," doplnil Francouz.

V zámorí pôsobí Francouz od roku 2018. Pôjde už o jeho druhú sezónu z posledných štyroch, o ktorú príde kvôli zdravotným problémom. Do ročníka 2020-21 nezasiahol kvôli operáciám bedra. V minulej sezóne po zisku Stanleyho pohára nastúpil do 16 zápasov základnej časti, vychytal osem výhier, v priemere inkasoval 2,61 gólu na zápas a mal úspešnosť zákrokov 91,5 percenta.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});