Bojovník, ktorý prišiel o polovicu lebky a obe nohy: Silný odkaz po strašnom incidente!

V nečakanom príbehu boja o prežitie a obnovenie ľudskej dôstojnosti sa skúsený zápasník MMA Štefan Bazso (34) stal inšpiráciou pre mnohých.

V nečakanom príbehu boja o prežitie a obnovenie ľudskej dôstojnosti sa skúsený zápasník MMA Štefan Bazso (34) stal inšpiráciou pre mnohých.

Fotogaléria

Jeho cesta po hroznom zranení, ktoré mu odobralo polovicu lebky a obe nohy, je príbehom odhodlania a neskutočnej vôle. Ostrý úder osudu postihol Štefana 8. mája tohto roku, keď utrpel mechanické poškodenie krčnej tepny. Dnes sa osudom ťažko skúšaný chlap prihovoril fanúšikom cez sociálne siete, kde im adresoval jasný odkaz.

Obrovské životné nešťastie spôsobilo, že sa Bazsovi po zranení mozog niekoľko minút nedostatočne okysličoval, čo malo za následok stratu oboch nôh a polovice lebky.

Zo 120 kg vážiaceho chlapa je dnes po náročnom boji o život len polovica.
Zápasník MMA Štefan Bazso bojuje o život: Prišiel o obe nohy aj časť mozgu! Zobraziť článok

Celá rodina a jeho najbližší boli vtedy šokovaní nečakanými udalosťami, ktoré im obrátili život naruby. Pohľad na Štefana po nehode bol desivý, no jeho odhodlanie a vôľa prevýšili všetky očakávania. Po ťažkých chvíľach v nemocnici sa začal zúčastňovať na náročných zdravotníckych procedúrach, ktoré mu umožnili pomaly obnovovať svoj život.

Jeho rodina spustila zbierku na rehabilitáciu, kde sa stretli s podporou mnohých dobrých ľudí.

Športovec sa chystal na kariéru profíka v bojových umeniach, mal už za sebou niekoľko zápasov.
Polícia vyšetruje, ako došlo k poraneniu zápasníka MMA Štefana Bazsa: Začalo sa všetko pouličnou bitkou?! Zobraziť článok

Jeho príbeh sa stal inšpiráciou pre tisíce ľudí po celom svete, ktorí sa stretli so životnými výzvami. Jeho prvé slová po strašnom incidente boli nielen odrazom odhodlania, ale aj výzvou pre ostatných. „Spolu sme silnejší,“ napísal Štefan na sociálnych sieťach pod fotografiu, na ktorej je obklopený najbližšími z posilňovne.

Bojovník MMA a jeho Michaela.
Zápasník MMA Štefan Bazso navštevuje hyperbarickú komoru: Prvé foto po prepustení z nemocnice! Zobraziť článok

Polícia jeho prípad stále vyšetruje ako trestný čin ublíženia na zdraví. To, ako sa z obrovského chlapa plného síl stal muž s dvojitou amputáciou bez polovice hlavy, je doteraz pre verejnosť veľkou záhadou. Špekulovalo sa o pouličnej bitke, no s istotou sa vie len to, že Štefan utrpel mechanické poškodenie krčnej tepny, pre ktoré sa mu niekoľko minút neokysličoval mozog.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});