Vlhová môže prekonať rekord Shiffrinovej: Obavy má len z jednej veci!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) je spokojná zo svojou prípravou počas uplynulých dvoch týždňov a dobre naladená na víkendové preteky ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) je spokojná zo svojou prípravou počas uplynulých dvoch týždňov a dobre naladená na víkendové preteky Svetového pohára v Levi.

Tréner sa vyjadril aj k novým pravidlám o používaní vosku, na ktoré doplatila na rakúskom ľadovci Ragnhild Mowinckelová. Nórku diskvalifikovali po prvom kole obrovského slalomu, po ktorom figurovala na šiestej priečke, keďže neprešla povinným testom. Predstavitelia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) oznámili, že použila nepovolený fluórovaný vosk. Pravidlo uviedli do platnosti pred štartom tejto sezóny po dlhodobej diskusii o negatívnom vplyve týchto voskov na zdravie a životné prostredie. "Bola to nová situácia a nepríjemná pre Ragnhild. Dúfam, že sa to už nebude opakovať. Pracujeme s našimi servismanmi tak, aby sme tieto pravidlá dodržiavali," konštatoval Pini.

Držiteľka veľkého krištáľového glóbusu zo sezóny 2020/21 sa vyjadrila aj ku svojmu programu počas sezóny: "Máme v pláne nejaké rýchlostné preteky. Pôjdeme však krok po kroku. Mojou prioritou sú slalom a obrovský slalom," uviedla Vlhová, ktorej slová potvrdil aj kouč: "Sústredíme sa hlavne na technické disciplíny."

Rakúska lyžiarka Katharina Gallhuberová.
Vlhová a spol. musia spozornieť: Olympijská medailistka hlási návrat na svahy Zobraziť článok

Slovenka by chcela v sezóne získať malý krištáľový glóbus v obrovskom slalome i slalome: "Úprimne sme sa o tom ešte nerozprávali. Slalom je však moja dominantná disciplína a bolo by pekné získať glóbus. Verím, že sa mi bude tento rok dariť a uvidíme ako to dopadne."

Vlhová sa bola počas voľných dní pozrieť aj na svojich päť sobov za triumfy v Levi: "Vždy, keď sem prídem, ideme sa na nich pozrieť, pretože je to len kúsok od mesta," povedala. Vlhová si pamätá ich mená, no zatiaľ veľmi nerozmýšľala nad novými. Ďalšieho by mohla pomenovať podľa svojej matky Zuzany. "Budem sa nad tým zamýšľať až keď vyhrám. Je možné, že mu dám také meno," dodala.

V realizačnom tíme od novej sezóny už nepôsobí jej brat Boris: "Je to bez neho iné. Nastavili sme však všetko tak, aby bolo všetko v poriadku. Fungujeme rovnako, ako predtým. Chýba nám, ale ideme ďalej."

Posledné zverejnené foto páru pred Michalovou smrťou.
Pád z balkóna: Český brankár († 21) zahynul, Slovenka bojuje o život Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk