Zuzulová rezignovala: Na Slovensku nič nefunguje, žiadny systém!

Veronika Velez-Zuzulová chcela vychovávať mladých nádejných lyžiarov, ale rezignovala. Na Slovensku nefunguje nič, nie je tu žiadny systém! ...

Veronika Velez-Zuzulová chcela vychovávať mladých nádejných lyžiarov, ale rezignovala. Na Slovensku nefunguje nič, nie je tu žiadny systém! Prehovorila tiež o krásnych slovách a rešpekte od Mikaely Shiffrinovej.

Fotogaléria

Veronika Velez-Zuzulová vychovávala vo svojej akadémii mladé talenty, chcela pomáhať s rozvojom slovenského lyžovania. Ale rezignovala! V rozhovore pre TVNOVINY.sk vysvetlila prečo: "Na Slovensku nie je žiaden systém a nemám pocit, že by niekto chcel nejaký systém vybudovať. Vždy chcem niečo robiť tak, aby som pomohla. Tak to bolo aj keď som trénovala spoločne s Petrou Vlhovou. Chcela som jej jednoducho pomôcť. Na Slovensku však nič nefunguje, a preto sa tu žiadnym spôsobom neangažujem."

Na snímke vpravo americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová, vľavo Slovenka Petra Vlhová.
Vlhová krotí očakávania: Musíme byť realisti! Shiffrinová kritizuje organizátorov Zobraziť článok

Štartuje nová lyžiarska sezóna a Velez-Zuzulová vidí krajanku Petru Vlhovú ako jednu z najväčších favoritiek. Napriek tomu, že ju krátko pred štartom sezóny potrápila choroba. "Reakcie z Petrinho tímu sú veľmi pozitívne a verím, že aj sezóna bude pre nich taká dobrá, aká bola príprava. Potom bude Petra opäť hlavnou rivalkou všetkých zahraničných pretekárok a bude patriť k favoritkám na zisk všetkých významných glóbusov."

Medzi top favoritky bude, samozrejme, patriť aj Američanka Mikaela Shiffrinová. Na tú Velez-Zuzulová nedá dopustiť a prezradila aj jednu zaujímavosť. "Do mojej biografie, ktorá čoskoro vyjde mi Mikaela napísala pár slov, ktoré sú pre mňa veľmi dôležité. Veľmi si vážim, že taká obrovská športová osobnosť ako Mikaela povedala o mne také krásne slová."

Boris Vlha svoju sestru Petru sprevádzal na podujatiach jedenásť rokov.
Brat Vlhovej odhalil, čo teraz robí: Športový kolotoč s Petrou vymenil za TOTO! Zobraziť článok

Shiffrinová patrí nielen medzi lyžiarske, ale aj najväčšie športové hviezdy na svete. Velez-Zuzulová ju pozná už dávno, ešte z čias, keď nebola taká slávna a známa. No cení si na Američanke, že úspechy a sláva ju vôbec ako človeka nezmenili. "Po osobnostnej stránke a v správaní sa mimo kamier sa Mikaela vôbec nezmenila. Vždy sa ku mne správa rovnako. Vôbec ju nezmenili všetky tie rekordy, ktoré prekonala. Vnímam ju aj z iného ako športového pohľadu. Obdivujem ju aj preto, že ľudsky je to pretekárka, ktorá sa snaží pomôcť. Ku každému sa správa slušne a s rešpektom."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});