Dávid Skokan o konci kariéry: Už som si aj poplakal

Predčasný odchod do dôchodku! Hokejový útočník Dávid Skokan (34) sa rozhodol ukončiť svoju kariéru, a to najmä zo zdravotných dôvodov.

Predčasný odchod do dôchodku! Hokejový útočník Dávid Skokan (34) sa rozhodol ukončiť svoju kariéru, a to najmä zo zdravotných dôvodov.

Fotogaléria

Dvojnásobnému účastníkovi majstrovstiev sveta a šampiónovi Slovenska so Slovanom v lete operovali obidve kolená a podľa lekárov ich stav nie je stále ideálny. Naposledy hráč Popradu denníku Nový Čas povedal, že zdravie je pre neho kvôli rodine prioritou, ale v budúcnosti chce zostať pri hokeji.

Skúsený hokejový útočník ukončil v auguste spoluprácu s Popradom a v prebiehajúcom ročníku bol voľným hráčom. V lete však podstúpil operáciu oboch kolien a v týchto dňoch sa skúšal vrátiť do tréningového procesu, ale jeho zdravotný stav to neumožňoval. „Kolená mi zakaždým opuchli a lekári mi povedali, že potrebujem do nich dostať krvnú plazmu. A to by zase trvalo niekoľko týždňov.

Keďže nehrám hokej od apríla, tak som sa po dlhej úvahe rozhodol, že to zabalím. Aj som si poplakal, ale taký je život a raz ten koniec musel prísť. A ten čas nastal,“ povedal pre Nový Čas Skokan, o ktorého služby bol stále záujem. „Ozvali sa mi štyri slovenské kluby, ale povedal som im, že som typ človeka a hráča, ktorý ak nie je na sto percent pripravený, tak ponuku neakceptuje.

Mrzí ma to, že predčasne končím, ale mám rodinu, tri deti a mojou prioritou je, aby som bol kvôli nim zdravý,“ pokračoval Dávid, ktorý sa nemusí hanbiť za svoju kariéru. „Získal som slovenský titul so Slovanom, štartoval som na juniorských či seniorských šampionátoch a vyskúšal som si zámorie i KHL.

Takže som spokojný a verím, že v budúcnosti nejaký klub prejaví o moje služby záujem, aby som svoje skúseností mohol odovzdať mladším hráčom. Už som sa prihlásil do školy na trénerskú licenciu i manažérstvo,“ dodal Skokan.

Dávid Skokan

narodený: 6. decembra 1988 v Poprade

post: útočník

draftovaný: v roku 2007 NY Rangers v 7. kole

kluby: Rimouski, Slovan, Slavia, H. Králové, Chomutov, Pardubice, Frankfurt, Košice, Poprad

top úspechy: majster SR so Slovanom (2012), účasť na MS (2014 a 2017)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});