Marko Daňo o návrate do zostavy i úlohe otca: Pred zápasom ma žena vyženie do inej izby

Vrátil sa vo veľkom štýle! Hokejový útočník Marko Daňo (28) sa po trojzápasovej pauze spôsobenej zranením v dolnej časti tela objavil ...

Vrátil sa vo veľkom štýle! Hokejový útočník Marko Daňo (28) sa po trojzápasovej pauze spôsobenej zranením v dolnej časti tela objavil v nedeľňajšom súboji v zostave českého majstra z Třinca.

Fotogaléria

Na ľade Komety Brno rozhodol duel pre svoj tím v nájazdoch a pridal aj asistenciu. Denníku Nový Čas prezradil aj to, ako si užíva otcovské povinnosti, keďže už mesiac sa s manželkou Peťkou tešia zo syna Bena Marka.

Bronzový medailista z Pekingu z roku 2022 Marko Daňo sa po návrate do zostavy Třinca v prvej tretine na ľade Komety Brno pomalšie rozbiehal, ale napokon bol z neho hrdina. „V úvode stretnutia som mal ťažšie nohy, ale je to pochopiteľné, keďže som tri zápasy nehral pre zranenie v dolnej časti tela a veľmi som toho ani nenatrénoval. Každým ďalším striedaním som však do hry naskočil a už to bolo fajn,“ povedal na úvod pre náš denník Daňo, ktorého gól v nájazdovej lotérii bol víťazný.

„V nájazdoch sa mi darí, verím si na svoju strelu a opäť mi to vyšlo. Som rád, že som mužstvu pomohol k zisku dvoch bodov,“ pokračoval skúsený útočník, ktorého teší, že sa Třinec po slabšom úvode sezóny rozbehol a postúpil aj do ďalšej fázy Ligy majstrov.

Bývalý hráč NHL si užíva nielen hokejový život, ale aj rodičovský. Pred vyše mesiacom mu manželka Peťka porodila prvého potomka - synčeka Bena Marka. „Život sa mi naozaj zmenil, ale krajším smerom. S manželkou si nášho synčeka užívame každý deň, je to skvelý pocit vidieť ho, ako rastie každým dňom,“ vyznal sa z pocitov čerstvý otecko, ktorý nemá problém v noci vstať k synčekovi alebo ho aj prebaliť.

„Samozrejme, že sa snažím pomáhať Peťke vo všetkom, čo treba. Už viem Bena Marka aj prebaliť a užívam si aj spoločné prechádzky.“ Na otázku, či sa v noci dostatočne vyspí, odvetil: „Keď mám zápas, tak ma manželka vyženie spať do druhej izby, aby som mal pokoj (smiech). Ale inak som si už zvykol na nočné budenie.“

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});