Weiss st. o tom, prečo syn Vlado nehrá v repre: Poznám dôvod, prečo ho Calzona nechce

Úlohu získať tri body síce splnili, ale výkonom nepresvedčili. Slovenskí futbalisti v Luxembursko vyhrali s odretými ušami 1:0 a priblížili ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Úlohu získať tri body síce splnili, ale výkonom nepresvedčili. Slovenskí futbalisti v Luxembursko vyhrali s odretými ušami 1:0 a priblížili sa k postupu na budúcoročné EURO do Nemecka.

FOTOGALÉRIA: Vladimír Weiss

Po stretnutí sa však na náš národný tím i trénera Francesca Calzonu (54) vzniesla vlna kritiky. Najmä preto, že v jeho nominácii dlhodobo chýba kapitán a opora Slovana Bratislava Vladimír Weiss ml., ktorý od Calzonu ešte pozvánku do národného tímu nedostal. Práve Weiss ml. je hráčom, ktorý dokáže na svoje plecia vziať zodpovednosť. Pre Šport24 prehovoril o možných dôvodoch absencie syna tréner Slovana Vladimír Weiss st. „Ja nie som proti nikomu, ale je určite škoda, že Vlada zo svojich plánov vynechali. Myslím si, že poznám dôvod, prečo Vlado nie je v reprezentácii, ale to už je na kompetentných, ktorí tak rozhodli a vyriekli nad ním takýto ortieľ. Nech sa oni zodpovedajú. Moja osobná mienka je taká, že tréner Calzona Vlada vo svojom tíme chcel, len niekto iný bol proti.

Tréner Slovenska Francesco Calzona.
Calzona krotí eufóriu, toto zistil po ťažkom dvojzápase: Ráno riešil nepríjemnú správu Zobraziť článok

Keď sa Calzona stal kormidelník slovenskej reprezentácie a prvý raz nenominoval do tímu Weissa ml., novinárom vysvetlil svoje rozhodnutie takto: „Vlado je dobrý hráč a počítame s ním, ale z hľadiska technicko-taktickej výstavby tímu som sa rozhodol takto,“ povedal vtedy Calzona.

Jeho rozhodnutie prekvapilo slovenskú futbalovú verejnosť i samotného Weiss ml.

„Počas pôsobenia v zahraničí som zažil veľa trénerov, viacerí patria medzi svetovú špičku, ale nikto ma za celú kariéru tak neurazil, ako súčasný reprezentačný tréner, keď za príčinu, prečo ma od svojho nástupu ani raz nenominoval, označil technicko-taktické dôvody,“ reagoval vtedy Weiss ml.

Športový komentátor Marcel Merčiak.
Tvrdé slová Merčiaka! Expert vyzval zväz: Tento hráč sa musí vrátiť do reprezentácie! Zobraziť článok

 

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});