V Bruseli zastrelili fanúšikov Švédska! Hráči odmietli nastúpiť na druhý polčas: Zápas sa zrušil!

Momenty strachu a hrôzy. V metropole Belgicka sa strieľalo. O život prišli dvaja švédski fanúšikovia.

Momenty strachu a hrôzy. V metropole Belgicka sa strieľalo. O život prišli dvaja švédski fanúšikovia.

Fotogaléria
Dvaja ľudia prišli o život pri streľbe, ku ktorej došlo v pondelok vo večerných hodinách v centre belgickej metropoly Brusel, uviedla tamojšia polícia. TASR informuje podľa agentúr AFP a AP.
 
 

Belgické médiá zverejnili amatérske videozáznamy, na ktorých je vidieť muža, ako viackrát vystrelí z veľkej zbrane v blízkosti stanice. V prípade obetí má ísť podľa médií o dvoch občanov Švédska. Belgicko označilo tento útok za teroristický. Viaceré médiá informujú, že vrah je členom ISIS a pri streľbe kričal "Alláhu akbar".

Televízna stanica RTBF uviedla, že na záberoch natočených miestnym obyvateľom možno vidieť muža s fluorescenčnou oranžovou bundou a bielou prilbou so zbraňou v ruke, ako po streľbe nasadá na skúter a uniká preč.

 

Situácia neobišla ani futbalový svet. V pondelok sa totiž hral zápas Belgicka so Švédskom a je jasné, že zastrelené osoby boli priaznivci severského mužstva a prišli si pozrieť ich miláčikov. Keď sa hráči dozvedeli o nešťastnej situácii, odmietli nastúpiť na druhý polčas. Informoval o tom známy novinár Fabrizio Romano.

"Zápas Belgicko - Švédsko bol prerušený, keďže hráči odmietajú nastúpiť na druhý polčas. Stalo sa tak po tom, čo boli pred dnešným zápasom v Bruseli zastrelení dvaja švédski futbaloví fanúšikovia. Páchateľ je naďalej na úteku. Po prvom polčase futbalové orgány zápas ešte neodvolali, ale teraz sa hráči odmietli vrátiť," napísal na sociálne siete Fabrizio Romano.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});