Chochlíková chce preraziť v kolíske thajského boxu: Baví ma písať históriu

Po úspešnej obhajobe titulu majsterky sveta už myslí slovenská hviezda Monika Chochlíková na ďalšie ciele. V najbližšom období by rada ...

Po úspešnej obhajobe titulu majsterky sveta už myslí slovenská hviezda Monika Chochlíková na ďalšie ciele. V najbližšom období by rada dobyla kolísku thajského boxu na mieste, ktoré priam dýcha úžasnou históriou plnou legendárnych bojovníkov.

Fotogaléria

Hlavným cieľom totiž ostáva misia na thajskom štadióne Rajadamnern, kde sa Chochlíková tento rok už dvakrát predstavila v zápase a pripísala si dve výhry. Jej výsledky teraz ocenili aj v rámci oficiálneho rebríčka ikonického štadióna, na ktorom sa konali oba tieto duely.

Už viackrát sme hovorili o tom, že na Rajadamnerne až do minulého roka nesmeli ženy vôbec bojovať. Aj preto má teraz veľké ohlasy skutočnosť, že po prvý raz v 78-ročnej histórii tohto legendárneho štadióna vyšiel už aj premiérový ženský rebríček.

V oficiálnom rebríčku je aktuálne 10 žien, no ohľadom titulových ambícií to majú najlepšie nakročené bojovníčky z TOP 5. Tam majú pochopiteľne prevahu domáce Thajky s tromi zápasníčkami, avšak jednu reprezentantku má v rebríčku tiež Turecko a rovnako Slovensko práve vďaka Monike Chochlíkovej, ktorej zatiaľ patrí štvrtá priečka.

Václav Mikulášek a Karlos Vémola.
Škandál v Oktagone: Hviezdu vyhodili, v Bratislave napadol trénera a rozhodcu! Zobraziť článok

Chochlíková ale rovno avizuje útok na ešte vyššie priečky. Tesne pred Vianocami znova vycestuje do Thajska a pokúsi sa uchmatnúť pre seba titulovú šancu.

"Môj ďalší plán je jasný, chcem preraziť v kolíske thajského boxu na štadióne Rajadamnern. V decembri ma čaká ešte jeden zápas a verím, že keď sa mi ho podarí vyhrať, dostanem šancu zabojovať o titul. A to by znamenalo skutočne obrovskú prestíž.

Zatiaľ titul tohto štadióna nedržala žiadna žena a ako už dobre viete, veľmi ma baví písať históriu. Rozhodne sa však 22. decembra, takže predo mnou je tvrdá príprava. Iba to ma môže doviesť k boju o opasok," odkázala Slovenka.

Organizácia RWS, ktorá pôsobí na Rajadamnerne, už tento rok usporiadala turnaje aj pre ženy a ženská šampiónka dostala rovnakú finančnú odmenu ako mužskí šampióni. Riaditeľ RWS a člen výkonnej rady štadióna, Thainchai Pisitwuttinan, ktorý bol aj osobne prítomný na nedávnom podujatí PML 7 v Trenčíne, vníma potrebu ukázať divákom kvalitu ženských zápasov.

"Po založení organizácie RWS mali zápasy žien veľký úspech a podarilo sa nám vzbudiť záujem verejnosti o ženské súboje. Mnohé bojovníčky preukázali svoje kvality a dokázali, že sú skutočnými strážkyňami tohto športu,“ uviedol.

Vďaka spolupráci organizácie PML so štadiónom Rajadamnern sa v Thajsku ukážu aj šampióni PML, Rastislav Klimáček a Juraj Tutura.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});