Sagan dal ceste zbohom: TOTO mu odkázali bývalí súperi

Najväčšia slovenská cyklistická legenda v nedeľu zamávala na rozlúčku cestnej cyklistike.

Najväčšia slovenská cyklistická legenda v nedeľu zamávala na rozlúčku cestnej cyklistike.

Fotogaléria

Posledné preteky Petra Sagana (33) v odvetví, ktoré mu prinieslo tri tituly majstra sveta, sa konali na západe Francúzska v regióne, kde má sídlo jeho tím TotalEnergies. So žilinským rodákom sa lúčili aj známe mená zo svetového pelotónu.

Sagan oznámil koniec v cestnej cyklistike na začiatku roka v Argentíne. Počas sezóny sa teda postupne lúčil na jednotlivých pretekoch, kde zanechal výraznú stopu. Výnimkou bolo podujatie Okolo Slovenska, kde ho jeho tím nakoniec neuvoľnil, keďže mu vraj nevedel zabezpečiť dostatočnú podporu.

Posledné preteky vo farbách TotalEnergies absolvoval v nedeľu v oblasti Vendée, kde má tento francúzsky tím sídlo. „Je to pre mňa výnimočné, že sa lúčim práve na tomto mieste,“ napísal na sociálnej sieti.

Bývalá tenistka má na sociálnej sieti Instagram viac ako 125 tisíc sledovateľov.
Prvá tenistka v časopise Playboy: Bývalá hviezda dráždi úplne nahými fotkami! Zobraziť článok

Na posledné kilometre vo farbách svojho doterajšieho zamestnávateľa nastúpil aj v špeciálnom drese, na ktorom bolo napísané: „Prečo tak vážne? Kľuky sa stále otáčajú.“ Je síce pravda, že cyklistický kolotoč pôjde ďalej, ale z mnohých odkazov, ktoré zaplavili sociálne siete, vyplýva, že odchádza zrejme posledná rocková hviezda cyklistiky.

Sagan totiž bavil fanúšikov svojským spôsobom, aký sa vymykal z bežnej praxe. Jeho kariéra bude pokračovať v horskej cyklistike, keď sa bude snažiť kvalifikovať na budúcoročnú olympiádu v Paríži. Už sa však objavili hlasy, že organizátori Okolo Slovenska urobia všetko pre to, aby sa ešte raz na cestný bicykel súťažne posadil a rozlúčil sa na domácich cestách.

Predstavil sa na troch MS a dvoch ZOH.
Jurčov premiérový gól vo Švajčiarsku: TAKTO zariadil výhru Davosu Zobraziť článok

Odkazy Saganovi

Filippo Ganna (27) - Cyklistická legenda a môj dobrý kamarát bude v pelotóne chýbať. Peter, ďakujem ti za všetko, čo si dal nášmu športu. Bol si inšpiráciou pre mnohých ľudí a prajem ti veľa šťastia v ďalšom dobrodružstve.

Michael Matthews (33) - Nastal ten deň, kamarát. Gratulujem k vynikajúcej kariére. Ďakujem za všetko, bol si to ty, kto ma motivoval k tvrdšej práci. Budú mi chýbať naše bitky. Cyklistika bez teba už nebude rovnaká.

Alexis Vuillermoz (35) - Veľkej cyklistickej ikone sme sa poklonili na pôde nášho tímu vo Vendée. Ďakujeme za všetko, čo si nám v tíme i cyklistike priniesol. Som hrdý a šťastný, že sa nám skrížili cesty. Teraz to rozbaľ v lese!

Martin Kližan vraví, že odhodlanie má väčšie, ako kedykoľvek predtým.
Kližanove vyjadrenie k voľbám: Konečne tu bude stabilita a poriadok! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});