Tatar odhaľuje: Odmietol som TÚTO ponuku, potom bolo už neskoro!

Slovenský reprezentačný útočník Tomáš Tatar (32) bol v lete v pozícii neobmedzeného voľného hráča. V otvorenej spovedi priznáva: Takúto ...

Slovenský reprezentačný útočník Tomáš Tatar (32) bol v lete v pozícii neobmedzeného voľného hráča. V otvorenej spovedi priznáva: Takúto ponuku som odmietol a potom už bolo neskoro!

Fotogaléria

Slovenskému útočníkovi Tomášovi Tatarovi (32) skončil po uplynulej sezóne v zámorskej NHL dvojročný kontrakt s New Jersey Devils a v lete bol v pozícii neobmedzeného voľného hráča. Až tesne pred štartom predsezónnych kempov sa po zmene agenta dohodol na ročnej zmluve s tímom Colorado Avalanche s platom 1,5 milióna dolárov. V podcaste Boris a Brambor prezradil v rozhovore s Mariánom Gáboríkom a Borisom Valábikom, že začiatkom leta odmietol možnosť pokračovať v New Jersey.

Slovenský hokejista Adam Ružička (vľavo) v drese Calgary Flames.
Calgary nasúkalo desiatku Vancouveru: Ružička zažiaril asistenčným hetrikom! Zobraziť článok

"Na stole bola ročná ponuka od New Jersey. Ale odmietol som, pretože som chcel dlhodobejší kontrakt. Až neskôr som si uvedomil, že tento rok nie je možné dostať dlhšiu ako ročnú zmluvu. Potom už Jersey získali Toffoliho a to bolo všetko," hovoril kapitán slovenskej reprezentácie z vlaňajších majstrovstiev sveta vo Fínsku.

Tatar na trh vstupoval s víziou podpísať dlhodobejší kontrakt, ideálne do konca aktívnej kariéry. Postupom času si však uvedomil, že trh nie je na to nastavený a uspokojil sa aj s krátkodobou zmluvou na jednu sezónu. Po nie príliš vydarenej prvej sezóne v drese Devils, v ktorej nazbieral 30 bodov sa v uplynulom ročníku značne zlepšil a na konte mal 48 bodov a dvadsať gólov v 82 stretnutiach základnej časti. Výrazne pomohol New Jersey k najlepšej sezóne za posledné roky.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});