Bývalý reprezentant prekvapujúco ukončil kariéru: Z hokejovej hviezdy je recepčný!

Korčule zavesil na klinec! Bývalý reprezentačný útočník a naposledy hráč prvoligovej Žiliny Ján Sýkora (33) už nebude strieľať góly na ...
  • Zdroj: TASR

Korčule zavesil na klinec! Bývalý reprezentačný útočník a naposledy hráč prvoligovej Žiliny Ján Sýkora (33) už nebude strieľať góly na vrcholnej scéne.

Počas leta sa totiž rozhodol ukončiť svoju kariéru a zarábať si na chlieb iným remeslom. Momentálne sa živí ako recepčný v horskom hoteli Sliezsky Dom. Denníku Nový Čas prezradil, že ho nová robota zatiaľ baví!

FOTOGALÉRIA: Z hokejovej hviezdy je recepčný!

Rodák z Detvy mal v posledných rokoch viaceré zdravotné patálie a aj to zavážilo, že sa rozhodol pre koniec kariéry. „Je to tak. Bol som z tých rôznych zranení dosť frustrovaný a nemal som už ani hlavu nastavenú pokračovať ďalej v kariére. Preto som sa rozhodol, že to radšej ukončím a budem sa živiť iným remeslom,“ povedal na úvod pre Nový Čas Sýkora.

Ubytúva i predáva

Bývalý reprezentant, ktorý 28-krát obliekol aj národný dres za seniorskú reprezentáciu, má už nové zamestnanie. „Známa mi pomohla vybaviť prácu nočného recepčného na Sliezskom Dome v Tatrách. Robím od šiestej večera do šiestej ráno. Mojou úlohou je hostí ubytovať a, samozrejme, aj predávam rôzne veci, ktoré máme k dispozícii na recepcii. Musím povedať, že zatiaľ ma to baví. Je tu navyše aj super partia,“ pokračuje Jano.

Gólová oslava hokejistov HK Poprad.
Tréner Popradu nepreceňuje šokujúci triumf nad Košicami: Niekedy vám všetko vychádza Zobraziť článok

Na hokej nezanevrie

Naposledy hráč prvoligovej Žiliny aj naďalej sleduje dianie v hokeji. „Hoci som kariéru ukončil, rozhodne na hokej nezanevriem. Chodím si aj s partiou chalanov občas rekreačne zahrať. Nie je vylúčené ani to, že ešte urobím nejaký rozlúčkový zápas v Detve, kde som s hokejom aj začínal,“ prezradil Sýkora.

Ján Sýkora

-narodený: 14. septembra 1990 v Detve

- post: útočník

- kluby: Detva, Brezno, Banská Bystrica, Plzeň, Třinec, Pardubice, Košice, Prešov, Žilina

- reprezentácia: 28 zápasov, 2 góly

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});