Samuel Honzek má veľkú šancu napodobniť hviezdy Flames: Pozitívne slová trénera!

Mladý Slovák zaujal trénera Calgary, dostane šancu napodobniť hviezdy Flames.

Mladý Slovák zaujal trénera Calgary, dostane šancu napodobniť hviezdy Flames.

Fotogaléria

Slovenský hokejový útočník Samuel Honzek môže napodobniť hviezdnych útočníkov Matthewa Tkachuka a Seana Monahana, ktorí si vybojovali miesto v prvom tíme klubu Calgary Flames zo zámorskej NHL ako čerstvo draftovaní hráči. S rovnakým cieľom pôjde do hlavného tréningového kempu 18-ročný Trenčan, ktorého si "plamene" vybrali na tohtoročnom drafte nováčikov zo 16. miesta.

Hlavný tréner kanadského tímu Craig Conroy dal hráčom jasne najavo, že záleží len na nich, kde budú hrať v nasledujúcej sezóne 2023/2024. "Odkaz je taký, že nikto im miesto nedá, ale musia ho chcieť a zaslúžiť si ho. Viem, že sú to mladí chalani, ale dá sa to. Nehovorím, že sa to podarí aj Honzekovi, ale jeho prístup je taký, že sa chce dostať do tímu a tak to má byť. Musí to vziať do vlastných rúk a hrať tak dobre, aby som mal pocit, že patrí do mužstva," vysvetlil kouč, citoval ho oficiálny web profiligy.

Honzek dúfa, že po vzore Tkachuka a Monahana si aj on vybojuje v kempe šancu nakuknúť do NHL už pár mesiacov po drafte. "Je to pre mňa veľká vec. Povedali nám, že veľa účastníkov rozvojového a hlavného kempu odohralo potom celý ročník v NHL. Je pre mňa dôležité vedieť, že je to možné, ale snažím sa na to nemyslieť. Nechcem rozmýšľať príliš dopredu. Uvidíme, ako to pôjde," povedal mladý Slovák, ktorý sa v lete nenudil.

"Korčuľoval som s profesionálmi a pracoval som v Calgary s hráčmi Flames. Bolo to naozaj dobré a trochu rušné, ale musel som to absolvovať," dodal.

Kormidelníka Calgary zaujala na Honzekovi jeho pracovná morálka. "Nevedel som, že tak tvrdo drie aj mimo ľadu. Chce sa zlepšovať každý deň a prekonávať sám seba. Začína skutočne ukazovať svoje korčuliarske i strelecké schopnosti a bude sa ešte zlepšovať. Je to pre nás vzrušujúce. Jeho kombinácia robustnej postavy a talentu je pôsobivá," vyzdvihol Conroy v poradí siedmeho Slováka, ktorého draftovali Flames. Rovnakej pocty sa pred ním dočkali Miloš Roman, Martin Pospíšil, Adam Ružička, Ronald Petrovický, Róbert Švehla a Igor Liba.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});