Liga majstrov štartuje so 6 Slovákmi: Medzi favoritov patrí aj Škriniarov Paríž

Začína sa skupinová fáza Ligy majstrov (LM).  Obhajcom trofeje je Manchester City, ktorý je aj najväčším favoritom na ušatú trofej. Bojovať ...
  • Zdroj: TASR/AP

Začína sa skupinová fáza Ligy majstrov (LM). Obhajcom trofeje je Manchester City, ktorý je aj najväčším favoritom na ušatú trofej. Bojovať o ňu budú aj šiesti slovenskí futbalisti v piatich kluboch.

Vôbec najväčšiu šancu spomedzi nich na víťazstvo v milionárskej súťaži má Milan Škriniar v drese Paris St. Germain. Prekvapiť môže i Lobotkov Neapol či Dúbravkov Newcastle.

Naposledy sa rozbieha klasický zápasový program LM v ôsmich skupinách po štyroch. Od budúcej sezóny sa totiž skupiny zrušia a bude iba jedna spoločná tabuľka.

Ako prvý môže dnes vstúpiť spomedzi Slovákov do hry Martin Dúbravka na pôde AC Miláno (18.45 hod). Je však otázne, či dostane príležitosť v bráne Newcastlu. V druhom zápase F-skupiny, ktorá dostala prívlastok skupina smrti, od 21.00 hod. hostí Škriniarov PSG v šlágri Dortmund. Už tento zápas môže naznačiť, či ambície Parížanov na zisk ušatej trofeje sú oprávnené. Aj kvôli tomu prišiel kapitán našej reprezentácie do PSG.

Dominik Kružliak.
Smoliar roka! Najprv vyhadzov, potom prvý zápas za Košice a napokon TOTO Zobraziť článok

V minulej sezóne sa dostal s Interom Miláno až do finále, čo je slovenské historické maximum. V utorok je na pláne aj duel E-skupiny Feyenoord Rotterdam - Celtic Glasgow (21.00 hod.). Holandský majster má ako jediný na súpiske až dvoch Slovákov (Hancko, Sauer).

V stredu sú na programe súboje v skupinách A až D. Program áčka o 18.45 hod. otvorí súboj Galatasaray Istanbul - FC Kodaň. Dres dánskeho šampióna oblieka stopér Denis Vavro. Ako posledný z našich vstúpi do hry v C-skupine Stanislav Lobotka. Jeho Neapol cestuje do Bragy.

Najväčším favoritom LM je podľa bookmakerov Manchester City. Nasledujú Bayern Mníchov, Real Madrid, Arsenal Londýn a FC Barcelona. Za nimi je Paris St. Germain. V širšom okruhu favoritov sú aj ďalšie dva kluby našich reprezentantov - Neapol a Newcastle.

Róbert Boženík v drese Boavisty.
Ďalší fantastický výkon Boženíka! Vedie tabuľku strelcov portugalskej ligy Zobraziť článok

O trofej 6 Slovákov

Martin Dúbravka (34), brankár Newcastle United

Milan Škriniar (28), obranca Paris Saint-Germain

Denis Vavro (27), obranca FC Kodaň

Dávid Hancko (25), obranca Feyenoord Rotterdam

Stanislav Lobotka (28), stredopoliar SSC Neapol

Leo Sauer (17), útočník Feyenoord Rotterdam

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});