V šlágri skupiny privítajú Slováci vedúce Portugalsko: Zlomia 30-ročnú kliatbu?

Portugalsko je jedným z mála európskych mužstiev, nad ktorým naša futbalová reprezentácia v ére samostatnosti od roku 1993 ešte nevyhrala.
  • Zdroj: TASR

Portugalsko je jedným z mála európskych mužstiev, nad ktorým naša futbalová reprezentácia v ére samostatnosti od roku 1993 ešte nevyhrala.

FOTOGALÉRIA: Futbal

Zo štyroch vzájomných súbojov dosiahla jednu remízu a trikrát prehrala. Podľa vyhlásení hráčov nikoho neopantala porazenecká nálada, no každý z nich si príliš dobre uvedomuje, kto bude na druhej strane ihriska. Štvrťfinalista vlaňajších majstrovstiev sveta z Kataru sa netají, že si prišiel do Bratislavy po všetky tri body, čo by ho ešte viac priblížilo k postupu na ME 2024.

Zvučnými menami nabitý siedmy tím európskeho rebríčka na čele s Cristianom Ronaldom chce na Tehelnom poli potvrdiť úlohu favorita. Ambíciou zverencov trénera Francesca Calzonu je zasa zabodovať a ostať v závese Portugalska.

Futbalisti Portugalska počas tréningu v Bratislave.
Zvodné telá, bikiny, odhalené prsia: Tieto krásky budú fandiť Portugalčanom Zobraziť článok

„Verím, že to zvládneme a uchmatneme nejaký bod. Nesmieme sa im poddať, lebo nás roztrhajú. Budeme chcieť aj my držať loptu, nemôžeme sa ich báť. Zavrieť sa vo vlastnej šestnástke a iba brániť by bola samovražda. Ronalda poznajú všetci. Je to neskutočný strelec a ťažko sa proti nemu hrá. Dúfam, že ho spoločnými silami zastavíme,“ želá si kapitán Milan Škriniar.

Majster Európy 2016 má za sebou famózny vstup do prvej časti kvalifikácie. Vyhral všetky štyri zápasy, súperom nadelil 14 gólov a ani jeden neinkasoval. Mužstvo s trhovou hodnotou blížiacou sa k 1 miliarde eur je postrachom konkurencie. „Podstatné je ubrániť Portugalčanov. Dôležité bude udržať vzadu nulu,“ tvrdí stopér Denis Vavro, ktorý je v poslednom čase pri streleckej chuti, keď sa v FC Kodaň blysol dvoma nádhernými gólmi z diaľky. „Netreba sa sústrediť iba na Ronalda či dvoch-troch iných hráčov, pretože súper má silnú aj lavičku. Ak zopakujeme predchádzajúce výkony, môžeme im uchmatnúť nejaké body.“

Bezpečnostný manažér SFZ Peter France očakáva množstvo reklamácií na duplicitné lístky.
Ťahy priekupníkov so vstupenkami na Ronalda: Lístky upravili na viaceré mená?! Zobraziť článok

Dobrú formu i strelecký apetít má aj krídelník pražskej Sparty Lukáš Haraslín. V ligovom dueli proti Olomoucu vybehol na poslednú polhodinu a Sigmu skolil dvoma gólmi. České médiá písali o tajnej zbrani trénera Briana Priskeho. Presadí sa dravý krídelník aj proti európskym Brazílčanom?

„Vieme, akú majú silu. Verím, že vydáme zo seba maximum a nesklameme. Ronaldo je odmalička mojím idolom. Raz sme sa už v zápase stretli. Teraz nerozmýšľam nad tým, ako by som po záverečnom hvizde získal jeho dres.“

Súboj tabuľkovo druhého mužstva s lídrom skupiny je dôležitý aj pre Portugalčanov. V júni sa, podobne ako Slováci, poriadne vytrápili na Islande, aby vyhrali aspoň 1:0.

Na snímke tréner portugalskej futbalovej reprezentácie Roberto Martínez.
Portugalský tréner vyzdvihol slovenský futbal: V minulosti chcel získať Weissa! Zobraziť článok

„Je to výnimočný zápas aj pre fanúšikov, ktorí chcú vidieť Portugalsko. Takýto zápas sa nehrá každý deň, no my ho berieme ako hociktorý iný. Máme pred sebou ešte veľa duelov, kvalifikácia je dlhá. Dobre sme ju rozohrali. Verím, že to takto pôjde ďalej aj po tomto súboji,“ uviedol stredopoliar Ondrej Duda.

Slovensko - Portugalsko

Dnes o 20.45 hod.

PP Jednotka

Bilancia

4 0 1 3 1:7

28. V rebríčku UEFA 7.

151 mil. € Hodnota kádra 979 mil. €

Škriniar 50 mil. € Najdrahší hráči Leao 90 mil. €

Škriniar, Lobotka Top hviezdy Ronaldo, Leao

27 rokov Vekový priemer 27 rokov

21 Legionári 21

Francesco Calzona (54) Tréneri Roberto Martinez (50)

Pravdepodobné zostavy

Slovensko (4 – 2 – 3 – 1, modré dresy)

1 Dúbravka

2 Pekarík 3 Vavro 14 Škriniar 16 Hancko

19 Kucka 22 Lobotka

18 Schranz 8 Duda 17 Haraslín

9 Boženík

Portugalsko (5 – 3 – 2, biele dresy)

22 Diogo Costa

2 Dalot 14 A. Silva 13 Danilo 4 Dias 20 Cancelo

8 B. Fernandes 18 Neves 10 B. Silva

17 Leao 7 Ronaldo

J-SKUPINA

Dnešný program (20.45)

Slovensko – Portugalsko

Luxembursko – Island

Bosna a Herc. Lichtenštajnsko

Tabuľka

1. Portugalsko 4 14:0 12

2. Slovensko 4 5:1 10

3. Luxembursko 4 4:6 7

4. Bosna a Herc. 4 3:7 3

5. Island 4 8:6 3

6. Lichtenštajnsko 4 0:14 0

Smutná správa

Slovenskú futbalovú reprezentáciu zasiahla pred súbojmi kvalifikácie ME 2024 proti Portugalsku a Lichtenštajnsku smutná správa, ktorá najviac zasiahla Stana Lobotku a jeho rodinu. 28-ročnému stredopoliarovi zomrel vo štvrtok ráno otec. Informoval o tom na sociálnej sieti X futbalový insider Jozef Kopčo.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});