Radikálna zmena Petry Vlhovej! Tréner Pini burcuje fanúšikov

Už týždne zarezáva, veď štart novej lyžiarskej sezóny sa nezadržateľne blíži. Petra Vlhová (28) prvú časť prípravy absolvovala na južnej ...
  • Zdroj: SITA/AP

Už týždne zarezáva, veď štart novej lyžiarskej sezóny sa nezadržateľne blíži. Petra Vlhová (28) prvú časť prípravy absolvovala na južnej pologuli.

Berieme iba výhry

Nalinkovať ciele dva mesiace pred začiatkom prvých pretekov je niekedy zložité, toto však nie je ten prípad. „Naopak, je to jednoduché: chceme vyhrávať! Chceme vyhrať všetky preteky, na ktoré sa Petra postaví. Viem, že je to možno odvážne takto vyhlásiť, ale taká je realita. Petra je medzi dvomi-tromi najlepšími lyžiarkami sveta, preto sa nik nemôže diviť, že chce uspieť v každých pretekoch,“ vyhlasuje charizmatický Švajčiar, ktorý v tejto súvislosti zdôrazňuje, že bolo veľmi dôležité, aby si celková víťazka hodnotenia Svetového pohára zo sezóny 2020/21 nastavila po zisku olympijského zlata ďalšie ciele.

Lopušanová si v USA zvyká na nový život.
Lopušanová je v zámorí superstar, jej gól sa stal hitom: Obrovská pocta od legendy! Zobraziť článok

„Sama v sebe musela nájsť novú motiváciu. Potrebovala pochopiť, že už nemá veľký sen, ktorý snívala možno pätnásť rokov a ktorý sa týkal olympijského víťazstva. Na začiatku minulej sezóny tam možno aj preto boli výkyvy vo výkonnosti. Bol to určitý proces, ktorým sme si potrebovali prejsť, ale som si istý, že už je to za nami. V novej sezóne uvidíte novú Petru, ktorá dospela. Potrebovala možno práve ten jeden rok a teraz je to už iný typ športovkyne, už je to iná osobnosť. Nie je viac mladé dievča, na ktoré môžete donekonečna tlačiť,“ dodal Mauro Pini, ktorý označil za vrchol novej zimy januárové preteky SP v Jasnej, keďže to bude sezóna bez olympiády či svetového šampionátu.

Iba Mauro ostal

Zatiaľ čo takmer celý tím si na dva týždne odskočil z Argentíny späť na Slovensko, Mauro Pini zostal na „mieste činu“. „Som tu aj s manželkou. Využijem čas, aby som navštívil niektoré nové lyžiarske rezorty, ktorých služby by sme prípadne mohli využiť v budúcnosti. Tiež sa stretnem s kamarátmi, aby som aj ja dobil baterky a bol pripravený na ďalší blok prípravy s Petrou,“ vysvetlil Švajčiar.

Fanúšikovia ŠK Slovan Bratislava adresovali vedeniu i hráčom rázny odkaz.
Rázny odkaz fanúšikov Slovana: Čo je zhnité v štáte belasom? Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});