Košičania s druhou výhrou v rade, Trenčín pokračuje v skvelej forme z úvodu sezóny

Sobotňajší program v úvodný septembrový výkon futbalovým fanúšikom spestrili tri zápasy 6. kola Niké ligy. Nováčik z Košíc privítal Zlaté ...
  • Zdroj: TASR

Sobotňajší program v úvodný septembrový výkon futbalovým fanúšikom spestrili tri zápasy 6. kola Niké ligy. Nováčik z Košíc privítal Zlaté Moravce, Michalovce vyzvali Skalicu a Trenčín si to rozdal s vicemajstrom z Dunajskej Stredy.

FOTOGALÉRIA: NL 6. kolo: Košice - Zlaté Moravce

Košice si poradili so Zlatými Moravcami najtesnejším rozdielom 1:0. Jediný presný zásah zápasu zaznamenal v 27. minúte záložník Lukáš Greššák. Pre východniarov je to druhé víťazstvo po sebe a na konte majú aktuálne sedem bodov. Hostia nebodovali v treťom stretnutí v sérii a s jediným bodom okupujú predposledné miesto tabuľky.

Po vlažnom úvode sa k streleckým pokusom dostali hosťujúci Brenkus i Faško, ale ani jeden neotvoril skóre. Do veľkej príležitosti sa v 22. minúte dostal Medved, no ani on neuspel. Rozhodujúci moment priniesla 27. minúta, keď sa po centri do pokutového územia presadil Greššák. Aj druhý polčas priniesol vyrovnaný futbal, v ktorom mali oba tímy šance skórovať, ale ich ofenzívne akcie neviedli ku gólom.

FC Košice - FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)
Gól:
27. Greššák

Belgický stopér Siemen Voet (uprostred) odchádza na hosťovanie do Holandska.
Nevybojoval si pevné miesto v zostave: Slovan poslal legionára na hosťovanie Zobraziť článok

Futbalisti Trenčína zdolali Dunajskú Stredu taktiež výsledkom 1:0. AS si pripísal už štvrtý triumf v ročníku a s trinástimi bodmi je na čele neúplnej tabuľky.

DAC hral už od 22. minúty oslabení, keď dostal červenú kartu Risvanis. Trenčania v presilovke tlačili a vypracovali si niekoľko šancí na skórovanie, ale ujal sa až pokus Gajdoša, ktorý ich poslal do vedenia v 69. minúte. V 83. išiel predčasne pod sprchy aj domáci Ibrahim, ale Trenčín si už víťazstvo postrážil. Dunajská mala za celý zápas len jednu strelu a aj tú mimo tri žrde.

AS Trenčín - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)
Gól:
69. Kmeť. 

Na snímke radosť hráčov Trnavy.
Trnava už pozná program skupiny EKL: Doma začne s Fenerbahce! Zobraziť článok

Skalica triumfovala nad Michalovcami 2:1. Bolo to pre ňu druhé víťazstvo v sezóne, po ktorom má na konte 7 bodov. Michalovčania na prvý triumf naďalej čakajú.

Zemplínčania nastúpili s cieľom ukončiť čakanie na prvé víťazstvo. V 7. minúte ich mohol po dlhom výkope brankára Száraza poslať do vedenia Jánošík, ale v sľubnej príležitosti netrafil Lukschovu bránku. Michalovčania sa v 37. minúte dočkali prvého gólu v sezóne, keď sa krížnou strelou zo šestnástky presadil Pavúk - 0:1.

Hostia však z nádejného stavu napokon nevyťažili ani bod. Krátko po zmene strán sa strelou spoza pokutového územia presadil Matejov - 1:1. V 65. minúte sa Vlasko dostal k pokutovému kopu po faule na Yaa a Száraz na jeho prudkú strelu nedosiahol - 2:1. Domáci umne bránili tesný náskok, ktorý mohol v nadstavenom čase navýšiť Sobczyk, no neuspel.

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)
Góly:
49. Matejov, 66. Vlasko (11 m) - 37. Pavúk.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk