Tréner Weiss o žrebe: Na papieri to možno vyzerá ľahko, ale...

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v A-skupine Európskej konferenčnej ligy stretnú s OSC Lille, NK Olimpija Ľubľana a KÍ Klaksvík.
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v A-skupine Európskej konferenčnej ligy stretnú s OSC Lille, NK Olimpija Ľubľana a KÍ Klaksvík.

Prvýkrát v histórii sa do skupinovej fázy európskeho pohára prebojovali dva slovenské kluby. Slovan sa do EKL presunul po tom, ako v play off Európskej ligy nestačil na cyperský Aris Limassol (2:1 d, 2:6 v).

Na základe koeficientu figuroval Slovan v druhom koši, Spartak v treťom. Ich vzájomná konfrontácia však nehrozila, keďže platí pravidlo, že kluby z jednej krajiny sa nemohli ocitnúť v jednej skupine.

Slovan bude súčasťou skupinovej fázy EKL tretíkrát v klubovej histórii. Vlani dokázali "belasí" postúpiť do osemfinále, v ktorom bol nad ich sily FC Bazilej. S Klaksvíkom sa mali stretnúť v predkole Ligy majstrov pred tromi rokmi, pre karanténu však zápas nemohli odohrať a Európska futbalová únia (UEFA) ho skontumovala v neprospech slovenského zástupcu. Klaksvík dosiahol počas tohto leta historicky prvú účasť klubu z Faerských ostrovov v skupinovej fáze európskeho pohára.

Reakcie na žreb /zdroj: www.skslovan.com/:
Vladimír Weiss st., tréner Slovana:
"Je to žreb, ktorý sa nedá ovplyvniť. Favoritom bude Lille, klub zo špičkovej francúzskej ligy a ťažký súper. S ostatnými si to musíme rozdať. Verím, že budeme konkurencieschopní a budeme sa biť o postup, no rovnako rozmýšľajú aj ostatné tímy." 

„Na papieri to možno vyzerá ľahko, avšak Klaksvík vyradil Ferencváros, s Ľubľanou zase máme skúsenosť z prípravy. Je to dobrá skupina, tešíme sa na ňu. Verím, že štadión bude znovu zaplnený a ľudia nás podporia tak ako doteraz, aj keď, samozrejme, so včerajším sklamaním... Ale to je život, futbal, uvidíme, čo nám skupina prinesie."

„Musíme sa dať dokopy, už na nedeľu, čaká nás ťažký duel s Podbrezovou. Pôjdeme od zápasu k zápasu, bude to nahustené. Tretí rok po sebe hráme Európsku konferenčnú ligu, myslím si, že pre mužstvo i klub je to dobrá súťaž. Uvidíme, na čo v nej máme."

Trnavčanov nečaká na východe Slovenska nič jednoduché.
Žreb Konferenčnej ligy: Slovan a Trnava poznajú svojich súperov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk