Vyhrážky ho vyšli draho: Hviezda NBA musí zaplatiť poriadne mastnú pokutu

Basketbalová NBA udelila hviezde Philadelphie Jamesovi Hardenovi pokutu 100.000 dolárov (2,2 milióna korún) za vyhrážky, že nebude plniť ...
  • Zdroj: TASR/AP

Basketbalová NBA udelila hviezde Philadelphie Jamesovi Hardenovi pokutu 100.000 dolárov (2,2 milióna korún) za vyhrážky, že nebude plniť svoju zmluvu, ak nebude vymenený do iného klubu.

FOTOGALÉRIA: James Harden

Vedenie súťaže sa zaoberalo výrokmi trojnásobného najlepšieho strelca zámorskej basketbalovej ligy na propagačnom podujatí v Číne, pri ktorej šéfa klubu Daryla Moreyho verejne označil za klamára. Podozrenie, že 76ers sľúbili Hardenovi niečo, čo by bolo v rozpore s pravidlami platového stropu, sa ale nepotvrdilo.

Tridsaťtriročný basketbalista koncom júna uplatnil opciu v zmluve so 76ers, ktorá mu zaručuje na budúcu sezónu 35,6 milióna dolárov (780 miliónov korún). Zároveň dal ale najavo, že chce odísť do Los Angeles Clippers. K jeho trejdu, ktorý mu Morey údajne sľúbil, ale nedošlo a Harden sa nechal počuť, že v klube, v ktorom pôsobí Morey, hrať nebude. Podľa vyšetrovania NBA hráč svojimi vyjadreniami ventiloval práve frustráciu z neuskutočneného prestupu.

V uplynulej sezóne odohral desaťnásobný účastník Stretnutia hviezd Harden za 76ers v NBA 58 zápasov s priemermi 21 bodov, 10,7 asistencie a 6,1 doskoku na stretnutie.

Na snímke slovenská atlétka Viktória Forsterová.
Zaváhala už na prvej prekážke: Forsterová výrazne zaostala za najlepším časom sezóny Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});