Třinec na Tatranskom pohári nehral naplno: Országh hovorí o exhibičnom prístupe

Český hokejový majster HC Oceláři Třinec obsadil na 76. ročníku turnaja Tatranský pohár v Poprade predposledné tretie miesto, no hlavný ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Český hokejový majster HC Oceláři Třinec obsadil na 76. ročníku turnaja Tatranský pohár v Poprade predposledné tretie miesto, no hlavný tréner Vladimír Országh si z toho nerobí ťažkú hlavu.

Slovenský kormidelník priznal, že jeho zverenci najmä v úvodnom zápase na podujatí proti domácemu HK Poprad nehrali naplno. Svedčí o tom výsledok 0:4.

"Musíme si priznať, že zápas proti Popradu nám vôbec nevyšiel. Mal som pocit, že sme k nemu pristúpili až príliš exhibične a domáci to využili," vyhlásil 46-ročný kouč, citoval ho klubový web. Oveľa viac sa mu pozdával duel o tretie miesto proti fínskemu tímu SaiPa Lappeenranta (5:2). "Pristúpili sme k nemu oveľa zodpovednejšie a aj za stavu 0:2 sme zostali koncentrovaní," poznamenal.

Országh nechce robiť z výsledkov "oceliarov" na Tatranskom pohári predčasné závery. "Stále je to iba príprava, to treba pripomenúť. Pre niektorých hráčov to boli prvé zápasy. Zúčastnili sme sa na dobrom turnaji, na ktorom sme sa veľa naučili. Stále na nás čaká prípravný duel proti Brnu. Až Liga majstrov nám nastaví zrkadlo," dodal majster sveta z roku 2002 a dvojnásobný slovenský šampión ako tréner Banskej Bystrice.

Klub HC Oceláři Třinec dosiahol celkové prvenstvo na druhom najstaršom hokejovom turnaji v Európe zatiaľ iba raz - v roku 2010 ovládol 63. ročník Tatranského pohára. Víťazom tohtoročnej edície sa stal po 14. raz domáci tím HK Poprad, druhý skončil slovenský majster HC Košice.

Vo finále Tatranského pohára sa bolo na čo pozerať.
Poprad sa stal víťazom Tatranského pohára: Po českom majstrovi si poradil aj so slovenským Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});