Dojatá prekážkarka Forsterová po návrate na Slovensko: Snívala som o tom!

Po príchode domov na ňu všetko doľahlo! Viktória Forsterová (21), zlatá medailistka na 100 m cez prekážky a strieborná v behu na 100 ...
  • Zdroj: mh,instagram/VikyForster

Po príchode domov na ňu všetko doľahlo! Viktória Forsterová (21), zlatá medailistka na 100 m cez prekážky a strieborná v behu na 100 m zo svetovej univerziády v čínskom Čcheng-tu, dosiahla jeden zo svojich hlavných cieľov aktuálnej sezóny - splniť olympijský limit. Rodáčka z Brezna si však až teraz uvedomuje, čo sa jej vlastne podarilo dosiahnuť.

FOTOGALÉRIA: Forsterová po návrate: Snívala som o tom!

Forsterová získala zlatú medailu v behu na 100 metrov cez prekážky na 31. Svetových univerzitných hrách FISU v čínskom meste Čcheng-tu. Vo finále triumfovala v národnom rekorde 12,72 sekundy s náskokom štyroch stotín pred domácou Číňankou Jen-ni Wu. Zároveň splnila aj limit (12,77 s) na OH 2024 v Paríži. „Keď som prišla domov na Slovensko, prišli aj osobné gratulácie, takže už mi pomaly dochádza, aký veľký úspech som dosiahla. Veľmi si to všetko vážim,“ uviedla so slzami v očiach Forsterová na utorkovej tlačovej konferencii.

Už teraz má v myšlienkach Paríž, na ktorý sa veľmi teší. „Nakoplo ma to, pretože sa mi zatiaľ v sezóne príliš nedarilo. Snívala som o tom, že by sa to mohlo podariť túto sezónu, a prišlo to na univerzitných hrách, preto sa veľmi teším. Je to taká vec, ktorú si môžem teraz s úľavou odškrtnúť. Azda sa na olympiáde ukážem v dobrom svetle,“ hlási nebojácne Forsterová, ktorá v mladosti okrem atletiky koketovala aj s biatlonom. Ako sama priznala, každý úspech ju dokáže stále neuveriteľne dojať.

Slovenská atlétka Viktória Forsterová.
Forsterovú premohli emócie až doma: Budem na to dlho spomínať Zobraziť článok

„Nie vždy ide všetko tak, ako by sme chceli. Krásne chvíle, keď sa mi niečo podarí, naozaj prežívam, pretože do športu dávam všetko. Som potom naozaj rada, keď sa mi to vracia v podobe úspechov. Pre mňa je to niečo neuveriteľné,“ dodala s obrovským úsmevom na tvári. Času na leňošenie však príliš mať nebude, pretože povinnosti volajú aj naďalej a dovolenka v tomto štádiu sezóny vôbec neprichádza do úvahy. „S trénerkou budeme teraz ešte makať. Čakajú ma teraz majstrovstvá sveta, preto žiadna dovolenka nehrozí. Chcem niečo veľké predviesť určite aj tam. Pobežím prekážky, ak sa mi podarí postup do semifinále, brala by som to ako veľký úspech,“ uzavrela Forsterová.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});