Jozef Stümpel sa nechystá do športového dôchodku: Po rokoch pokus o návrat!

Ešte stále sa nechystá zavesiť korčule na klinec! Reč je o majstrovi sveta Jozefovi Stümpelovi (51), ktorý po troch rokoch nútenej prestávky ...
  • Zdroj: fab, js, han

Ešte stále sa nechystá zavesiť korčule na klinec! Reč je o majstrovi sveta Jozefovi Stümpelovi (51), ktorý po troch rokoch nútenej prestávky pre covid či zdravotné problémy, plánuje pokračovať vo svojej kariére.

Skúsený útočník je ústne dohodnutý s nováčikom tretej najvyššej súťaže HK Slovan Levice. Slovenský Jágr denníku Nový Čas prezradil, že prioritou bude jeho zdravotný stav, a ak bude v dobrej kondícii, tak si opäť oblečie aj súťažný dres.

FOTOGALÉRIA: Hokejový útočník Jozef Stümpel bude trénovať s Levicami

Bývalý hokejový reprezentant Jozef Stümpel odohral prvú seniorskú sezónu za federálnej ligy v ročníku 1989/1990 a ešte stále nezavesil korčule na klinec.

Posledné tri sezóny však na súťažnej scéne absentoval. „Najskôr bola pandémia a potom som mal zdravotné problémy s chrbtom i bedrovým kĺbom. Postupne sa dávam dokopy, ale vidno, že som tri roky aktívne nešportoval,“ vyjadril sa na úvod pre náš denník Jozef, ktorý v minulosti odohral v slávnej NHL 16 sezón a na konte má v základnej časti úctyhodných 957 duelov.

Hoci vlani oslávil jubilejných 50 rokov, rovnako ako česká ikona Jaromír Jágr, predsa len hokej ho stále baví. Nie je vylúčené, že ho v tomto ročníku opäť uvidíme na slovenských klziskách.

„Som ústne dohodnutý so Slavom Chlebcom, ktorý trénuje v Leviciach nový hokejový tím, že budem s nimi trénovať. Ak budem cítiť, že na to mám zo zdravotnej i z kondičnej stránky, tak by som za Levice, ktoré budú pôsobiť v najnižšej tretej súťaži, aj hrával. Sezóna sa začína až v októbri, takže mám dva mesiace na to, aby som trénoval. Sám som zvedavý, ako na tom budem. Viem, že chalani chcú, aby som za nich hral, ale nie je to ľahké v toľkých rokoch a po takej pauze do toho opäť naskočiť,“ dodal na záver.

Dávid Šoltés má so slovenskou extraligou bohaté skúsenosti.
Nováčik z Humenného predstavil ďalšiu posilu: Prichádza skúsený slovenský útočník Zobraziť článok

Jozef Stümpel

Narodený: 20. júla 1972, Nitra

Post: útočník

Kluby: Nitra, Kolín, Boston, Los Angeles, Slovan, Slavia, Florida, Astana, Sp. Moskva, Minsk, Oulu, Trenčín, L. Mikuláš, Nitra 96, Žiar nad Hronom

Top úspechy: majster sveta (2002), bronz na MS (2003), bronz na MS 20
(1991)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});