Úspešný víkend slovenskej atletiky: Dve medaily, dva rekordy

Slovenská atletika má za sebou úspešný víkend. Do jej zbierky pribudli dve medaily zo Svetovej univerziády a dva národné rekordy, čo ...

Slovenská atletika má za sebou úspešný víkend. Do jej zbierky pribudli dve medaily zo Svetovej univerziády a dva národné rekordy, čo je pred blížiacim sa svetovým šampionátom v Budapešti, kde maďarská metropola bude hostiť elitu od 19. do 27. augusta, výborným rezultátom.

Fotogaléria

Najväčšiu pozornosť si zaslúži šprintérka Viktória Forsterová (21), ktorá v čínskom Čcheng-tu získala na 100 m prekážok zlato v národnom rekorde 12,72 s, čím súčasne splnila ostrý olympijský limit do Paríža.

Sympatická rodáčka z Brezna, ktorá v športových začiatkoch koketovala s biatlonom, už so zlatou medailou na krku priznala, že si na univerziáde veľmi chcela napraviť chuť po nezdare na ME do 23 rokov v Espoo. „Je to neuveriteľné, čo sa na univerziáde stalo. Nenachádzam slová, ktorými by som opísala svoje pocity,“ spustila pre portál atletikasvk.sk, kde na otázku z čoho sa teší najviac - zo zlatej medaily, zo slovenského rekordu alebo z limitu na OH 2024 v Paríži, odpovedala:

„Olympiáda je podujatie, o ktorom som snívala, odkedy som sa začala venovať športu. Už som na ňu splnila limit. Dúfam, že na budúci rok pôjde zase všetko podľa plánu a v Paríži znova predvediem, čo všetko vo mne je. Národný rekord je pre mňa tiež veľká vec, navyše, keď som ho tak výrazne zlepšila. Po zlatej medaile z vrcholného podujatia som tiež už veľmi dlho túžila.“

Brazílsky futbalista Neymar.
Prestupová senzácia leta: TOTO má byť Neymarov nový klub! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});