Dortmund hlási veľkú zmenu: Do novej sezóny s novým kapitánom

Nemecký futbalista Emre Can nahradil Marca Reusa na pozícii kapitána Borussie Dortmund. Nový vicekapitán tímu bude brankár Gregor Kobel, ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nemecký futbalista Emre Can nahradil Marca Reusa na pozícii kapitána Borussie Dortmund. Nový vicekapitán tímu bude brankár Gregor Kobel, druhým sa stal obranca Niklas Süle.

FOTOGALÉRIA: Emre Can

"Emre Can má rozsiahle národné a medzinárodné skúsenosti, vďaka ktorým môže ako kapitán plnohodnotne prispieť. V tomto kalendárnom roku bol veľmi nápomocný k tomu, že mužstvo je zastabilizované na vysokej športovej úrovni. Emre je ten správny kapitán pre náš tím," uviedol generálny riaditeľ klubu Hans-Joachim Watzke. "Emre je rodený víťaz a niekto, kto rád preberá zodpovednosť. Ku svojmu výkonu tiež prináša veľa skúseností, čo je pre mňa dôležité," dodal tréner tímu Edin Terzič.

Stefan Lainer v drese M´gladbachu.
Bundesligovému hráčovi zistili rakovinu: Lekári vyslovili svoju prognózu! Zobraziť článok

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar prišiel do Dortmundu v januári 2020 z Juventusu Turín. V drese Borussie odohral 121 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov a pridal osem asistencií. Dlhoročný kapitán mužstva Reus v lete z tejto pozície odstúpil, pripomína agentúra DPA.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});