Sagan si v cieli Tour de France užíval: Toto by ste od neho nečakali

Nevyhral žiadnu etapu a nezískal ani zelený dres. Napriek tomu si v cieli užíval. Slovenský cyklista Peter Sagan (33) má za sebou svoju ...
  • Zdroj: SITA/AP

Nevyhral žiadnu etapu a nezískal ani zelený dres. Napriek tomu si v cieli užíval. Slovenský cyklista Peter Sagan (33) má za sebou svoju poslednú Tour de France.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Na slávnych pretekoch debutoval v roku 2012 a počas nasledujúcich rokov v nich nazbieral dvanásť etapových triumfov a rekordných sedem zelených dresov pre víťaza bodovacej súťaže. Tentokrát si víťazstvo nepripísal a priznal, že od seba očakával lepšie výkony, no svoju derniéru na francúzskych cestách si užil.

Peter Sagan ukončil svoje účinkovanie na Tour de France.
Peter Sagan po svojej poslednej Tour: Stále mám bohatý program! Zobraziť článok

"Konečne sme v Paríži. Som šťastný a rád, že to bola posledná Tour. Som unavený. Prežil som tu dobré chvíle, Tour sú najväčšie a najlepšie preteky na svete, ale už mám toho dosť. Je koniec, ale čo už, život ide ďalej," povedal v cieli pre Eurosport.

Účinkovanie na Tour zakončil po dvanástich rokoch 11. miestom v 21. etape s cieľom na Elyzejských poliach. Neoficiálne majstrovstvá sveta šprintérov sa mu tak nepodarilo vyhrať ani raz v kariére. "Nebol som taký dobrý, ako by som chcel byť, ale z tejto Tour nemám ani zlý pocit. Hodnotím ju dobre. Bezpochyby je to niečo špeciálne vďaka nadšeniu fanúšikov. Jedným z mojich cieľov bolo prísť do Paríža. A to sa mi podarilo," povedal v rozhovore pre španielsky denník Marca.

ROCKOVÁ HVIEZDA: Peter nestratil popularitu ani v závere kariéry.
Sagan pred rozlúčkou so starou dámou: Vždy som sa cítil milovaný! Zobraziť článok

V cieli si Tourminátor užíval. S najlepšími si dal šampanské a dokonca si doprial aj cigaru, s ktorou ochotne pózoval pred fotografmi.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});