Legendárny kamerunsky futbalista má čo vysvetlovať: Závažné obvinenia z manipulovania zápasov!

Poriadne si zavaril. Bývalý futbalista Samuel Eto'o (42), ktorý v súčasnosti pôsobí vo funkcii prezidenta Kamerunskej futbalovej federácie, ...
  • Zdroj: Northfoto

Poriadne si zavaril. Bývalý futbalista Samuel Eto'o (42), ktorý v súčasnosti pôsobí vo funkcii prezidenta Kamerunskej futbalovej federácie, bol obvinený z ovplyvňovania zápasov.

FOTOGALÉRIA: Samuel Eto'o

Podľa francúzskeho denníka L'Équipe niekdajší hráč Barcelony údajne sľúbil, že zmanipulovaním zápasov pomôže druholigovému klubu Victoria United k postupu do najvyššej súťaže. Tento cieľ sa napokon spomínanému tímu aj podarilo naplniť.

Podľa dostupných informácii sa ale objavili nahrávky, na ktorých kamerunská hviezda hovorí prezidentovi Victorie Valentinovi Gwainovi, že mužstvu pomôže k postupu tým, že bude manipulovať s rozhodcami. „Sú veci, ktoré môžeme urobiť, no musíš byť veľmi diskrétny, brat môj. Náš klub, Opopo (prezývka Victorie United, pozn. red.), musí postúpiť do prvej ligy, to je náš cieľ," sľúbil Eto'o prezidentovi klubu.

​K inkriminovanému rozhovoru prišlo po prehre Victorie v decembri 2022, keď sa Gwain sťažoval na rozhodcov. „Ostaň pokojný, dáme vám tri body a rozhodcu vylúčime. Nechaj ma však aspoň vrátiť sa do Kamerunu. Takže sa uvidíme v kancelárii. Každopádne, toho rozhodcu vylúčim a diskvalifikujem," mal ešte Eto'o povedať Gwainovi.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});