ÚFP hovorí o treste bez jasného dôkazu: Zvrat v prípade Andrič?!

Na trest od disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) za korupčnú kauzu z druholigového zápasu Považská Bystrica ...
  • Zdroj: Peter Jesenský

Na trest od disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) za korupčnú kauzu z druholigového zápasu Považská Bystrica - Prešov (1:0) pre srbského hráča hostí Dragana Andriča (33) zareagovala aj Únia futbalových profesionálov (ÚFP).

FOTOGALÉRIA: Jakúbek Andrič

Zákaz činnosti na 1,5 roka považuje za likvidačný a žiada zväz, aby predložil všetky dôkazy. Podľa záverov DK SFZ sa prešovský útočník snažil ovplyvniť dané stretnutie tým, že mal v týždni pred stretnutím požiadať protihráča o pomoc pre svoj klub v tomto zápase. „Na základe vykonaných dôkazov bolo preukázané, že táto pomoc mala mať spojitosť s výsledkom uvedeného stretnutia,“ uviedli. Zväz na svojej stránke síce zverejnil rozhodnutie disciplinárky, ale nie v plnej verzii.

Dragan Andrič (Prešov, v zelenom)
Jakúbek z Košíc a prešovský Andrič si futbal dlhšie nezahrajú: Tvrdé tresty za korupčnú kauzu! Zobraziť článok

ÚFP tvrdí, že sa dostala ku kompletnému spisu. „Po oboznámení sa s ním musíme, bohužiaľ, konštatovať, že naše prvotné pochybnosti o nespravodlivosti disciplinárneho konania zo strany DK SFZ sa potvrdili. Zistenia nás vedú k záveru, že disciplinárka uložila Andričovi likvidačnú sankciu bez existencie jednoznačného dôkazu a bez naplnenia skutkovej podstaty narušenia integrity súťaže,“ ozrejmila hráčska organizácia.

Tá v tejto súvislosti kritizuje, že SFZ a DK SFZ ako jej orgán nezverejnili kompletný prepis výpovedí previnilca a predvolaných svedkov pod zámienkou ich ochrany. A vyzýva ich, aby spis zverejnili v plnej verzii. „Každému, kto sa oboznámil s odôvodnením uverejneného rozhodnutia, je zrejmé, že celý prípad Andrič je postavený na telefonickom rozhovore medzi hráčom Prešova a hráčom Považskej Bystrice. Ten sa odohral bez svedkov a nebol nahrávaný, teda predstavuje tvrdenie proti tvrdeniu,“ doplnila únia. Tá po preštudovaní odôvodnenia rozhodnutia odporučila hráčovi, aby proti rozhodnutiu podal odvolanie a zároveň uplatnil svoje práva vrátane náhrady vzniknutej ujmy súdnou cestou, ak nedôjde k zrušeniu uloženého trestu zo strany SFZ.

DK SFZ tvrdí, že ÚFP sa snaží bagatelizovať závažnosť previnení v tejto kauze, únia jej vyjadrenia považuje za nešťastné.

Infoblok

asdsfsdfsdfsfsddffsfsdfsdfsdfsdfsdfsd

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk