Ymer bude rok a pol bez tenisu: Je to nefér rozhodnutie

Švédsky tenista Mikael Ymer (24) má na 18 mesiacov zastavenú činnosť pre porušenie antidopingových pravidiel.
  • Zdroj: Northfoto

Švédsky tenista Mikael Ymer (24) má na 18 mesiacov zastavenú činnosť pre porušenie antidopingových pravidiel.

FOTOGALÉRIA: Mikael Ymer

Ymer bol síce pôvodne zbavený obvinenia, že sa trikrát vyhol mimosúťažnej kontrole a že nebol zastihnutý na nahlásenom mieste pobytu. Medzinárodná tenisová federácia ITF ale uspela s odvolaním sa na športovú arbitráž CAS.

Aktuálne 51. hráč svetového rebríčka, ktorý na tohtoročnom Wimbledone postúpil do 3. kola, bol zo zameškania troch kontrol za 12 mesiacov obvinený v januári 2022. Pri nezávislom tribunále uspel v júni 2022 s obhajobou, ITF sa ale proti oslobodzujúcemu verdiktu odvolala k CAS a požadovala pre hráča zastavenie činnosti na dva roky.

Ymer je z verdiktu sklamaný a na twitteri uviedol, že potrestanie považuje za nespravodlivé. "Po tom, čo som bol už raz očistený, a ďalej trvám na tom, že k tretiemu porušeniu pravidiel nedošlo, považujem ich rozhodnutie znovu ma súdiť a nakoniec konštatovať vinným za nefér," napísal.

Podľa CAS Ymer uznal, že v prvých dvoch prípadoch z apríla a augusta 2021 išlo o porušenie pravidiel. V treťom ale podľa tenistu bola chyba v komunikácii s agentom po zmene v rezervácii hotela.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});