Slováci nie sú jediní: Do ruskej KHL má namierené už štvrtý český hokejista!

Ďalší do partie. Hokejista Ostap Safin (24) sa môže stať štvrtým českým hráčom, ktorý sa v budúcej sezóne predstaví v ruskej KHL, a to ...
  • Zdroj: fb/HCAdmiralVladivostok

Ďalší do partie. Hokejista Ostap Safin (24) sa môže stať štvrtým českým hráčom, ktorý sa v budúcej sezóne predstaví v ruskej KHL, a to aj napriek pokračujúcej ruskej invázii na Ukrajine.

Mladý útočník s ruskými koreňmi podpísal skúšobnú zmluvu s nováčikom súťaže Ladou Togliatti. Klub o tom informoval na svojom oficiálnom webe.

Safin hral v minulej sezóne za Spartu, s ktorou v marci predĺžil zmluvu. V pondelok ale Pražania oznámili, že hráč požiadal o ukončenie kontraktu a vedenie klubu s tým súhlasilo.

Bývalý hráč NHL napísal aj list Putinovi.
Napísal list Putinovi: Kanadský hokejista chce byť Rus! Zobraziť článok

Odchovanec Sparty sa do materského klubu vrátil pred rokom zo zámoria a v extralige odohral 41 zápasov. V nich strelil 8 gólov a pridal 5 asistencií. V dvoch play-off dueloch zaznamenal jeden presný zásah. Safin sa narodil v Prahe, ale jeho rodina pochádza z Ruska, a preto má obe občianstva.

Okrem Safina sa v KHL predstavia aj ďalší traja českí hokejisti. Obrancovia David Sklenička s Liborom Šulákom a útočník Dmitrij Jaškin.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});