Podpísané! Lionel Messi je oficiálne hráčom Interu Miami

Argentínsky futbalista Lionel Messi v sobotu podpísal kontrakt s klubom zámorskej MLS Interom Miami do roku 2025.
  • Zdroj: TASR/AP

Argentínsky futbalista Lionel Messi v sobotu podpísal kontrakt s klubom zámorskej MLS Interom Miami do roku 2025.

Tím ho oficiálne predstaví v nedeľu v noci na svojom štadióne vo Fort Lauderdale a prvý duel v nových farbách by mohol odohrať už v piatok.

"Som nadšený, že môže spraviť tento nový krok v mojej kariére s Interom Miami a v USA. Je to fantastická príležitosť a spoločne budeme budovať tento skvelý projekt," uviedol tridsaťšesťročný útočník, ktorý prišiel do Miami z Paríža Saint-Germain. V sobotu tak spečatil svoje rozhodnutie, ktoré oznámil už 7. júna.

Messiho, ktorý priletel do USA už v utorok, čaká v pondelok oficiálna tlačová konferencia a o deň neskôr by mal s tímom absolvovať prvý tréning. Zmluvu podpísal na dva a pol roka a Miami mu podľa AP zaplatí 50 až 60 miliónov na sezónu.

"Sme nesmierne šťastní, že si najlepší hráč na svete vybral Inter Miami CF a Major League Soccer a jeho rozhodnutie je dôkazom dynamiky a energie našej ligy a nášho športu v Severnej Amerike. Nepochybujeme, že Lionel ukáže svetu, že MLS môže byť liga pre najlepších hráčov v hre," uviedol vo vyhlásení komisár MLS Don Garber.

Messi vyhral sedemkrát Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sveta a po úspechu na MS v Katare, kde s Argentínou získal titul, je horúci favorit na ďalšie ocenenie. Argentínsky kapitán prišiel do Barcelony ako trinásťročný a v jej drese debutoval v októbri 2004. S klubom získal desať ligových titulov, štyrikrát vyhral Ligu majstrov a zaznamenal množstvo ďalších trofejí. Za Kataláncov odohral 778 zápasov, strelil 672 gólov, pridal 303 asistencií a zaradil sa medzi klubové legendy.

V roku 2021 prestúpil do PSG, ktorý si od jeho príchodu sľuboval úspech v Lige majstrov, jeho dve účasti sa však skončili už v osemfinále. Vlani ho vyradil Real Madrid, tento rok Bayern Mníchov. Messi zaznamenal 32 gólov v 75 zápasoch vo všetkých súťažiach, ku ktorým pridal aj 35 asistencií. V decembri priviedol Argentínu k prvému majstrovskému titulu od roku 1986 a vo februári sa stal Hráčom roka 2022 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie.

Messi sa chcel po konci v PSG vrátiť do Barcelony, no so svojím bývalým klubom sa nedohodli. Okrem Miami mal o jeho služby záujem aj Al-Hilal, ktorý mu mal údajne zaplatiť až 300 miliónov eur za sezónu.

Kapitán úradujúcich svetových šampiónov takmer spôsobil vážnu dopravnú nehodu.
Nezastavil na červenú! Lionel Messi takmer spôsobil vážnu dopravnú nehodu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});