Slovenský mladík sa môže dočkať obrovskej pocty: Bol by vôbec prvým Európanom!

Slovenský hokejový útočník Samuel Honzek by sa mohol už v jeho druhej sezóne v zámorí dočkať veľkej pocty.
  • Zdroj: twitter/CHLHockey

Slovenský hokejový útočník Samuel Honzek by sa mohol už v jeho druhej sezóne v zámorí dočkať veľkej pocty.

Vedenie tímu Vancouver Giants z kanadskej juniorskej WHL totiž radí 18-ročného Trenčana medzi kandidátov na post kapitána. Druhý najvyššie draftovaný Slovák do NHL v tomto roku by sa mohol stať prvým Európanom, ktorý bude formálnym lídrom Giants.

Honzek, ktorého koncom júna draftoval klub NHL Calgary Flames zo 16. miesta, nazbieral 56 bodov v 43 zápasoch ostatnej sezóny ako druhý najproduktívnejší hráč Vancouveru v základnej časti. Podarilo sa mu to napriek tomu, že po zranení z majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov nehral niekoľko mesiacov. V klubovej histórii nazbierali viac bodov v nováčikovskej sezóne len Fabian Lysell (62) a Gilbert Brulé (60).

"Miluje hokej, má preň vášeň a prenáša ju na ostatných. Sám od seba veľa očakáva a dokáže pozdvihnúť hráčov okolo neho. Vyniká pracovnou morálkou aj tým, ako sa počas tréningov zameriava na detaily. Mladší hráči v jeho okolí to vnímajú a nasledujú ho," povedal o Honzekovi generálny manažér Giants Barclay Parneta pre televíziu TSN.

Priznal, že ho Slovák príjemne prekvapil: "Zo začiatku by som nepovedal, že ho draftujú v prvom kole. Dobrá angličtina mu tiež pomohla rýchlo sa prispôsobiť."

S Parnetom súhlasí hlavný tréner kanadského tímu Michael Dyck. Podľa neho je Honzek vhodný kandidát na kapitánske "céčko" pre to, ako "pôsobí na ľade, ako hrá a ako žije hokejom". "Má schopnosť vplývať na spoluhráčov a byť rozdielový hráč. Môžeme sa na neho spoľahnúť. Prišiel sem s jasným cieľom, ale aj s pokorou a chcel byť pevnou súčasťou tímu. Stal sa členom našej rodiny najmä vďaka jeho osobnosti," vyhlásil kouč Vancouveru Giants.

Na snímke Šimon Nemec.
Dostane sa Nemec tento rok do NHL? Takto to vidí zámorský expert Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});