Ruský brankár Fedotov musí odložiť prestup do zámoria: Drsný zákaz z KHL!

Tím Philadelphia Flyers zo zámorskej hokejovej NHL možno bude musieť čakať do roku 2025, kým za letcov bude môcť nastúpiť ruský brankár ...

Tím Philadelphia Flyers zo zámorskej hokejovej NHL možno bude musieť čakať do roku 2025, kým za "letcov" bude môcť nastúpiť ruský brankár Ivan Fedotov (26).

Fotogaléria

Ako referuje web insidethegames.biz, predstavitelia Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) rozhodli, že zmluva gólmana s Flyers nie je platná.

Zámorská organizácia draftovala Fedotova v roku 2015, no až vlani s ním podpísala prvý kontrakt na jeden rok. Krátko pred odchodom do USA brankára zatkli v Petrohrade pre údajné vyhýbanie sa vojenskej službe. Po tom, ako sa postavil pred súd, ho poslali na vojenskú základňu, aby začal s výcvikom.

Údajne ho vtedy previezli na ruskú vojenskú základňu v Severomorsku, no vojenskú službu si mal odkrútiť v Severnom ľadovom oceáne, teda na základni na súostroví Nová Zem za polárnym kruhom. Švédsky novinár Karl Maansson pred rokom dokonca tvrdil, že Fedotova možno po zatknutí otrávili.

Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová (vpravo) a Viktoria Azarenková.
Bieloruská hviezda sa po piskote divákov bráni: Čo som mala robiť? Zobraziť článok

Keďže už absolvoval ročnú vojenskú službu, teraz sa môže vrátiť k hokeju. Flyers oznámili, že zmluva s Fedotovom z roku 2022 sa bude vzťahovať až na sezónu 2023/2024 a strieborný medailista z vlaňajších ZOH v Pekingu bude hrať za nich. Počas pôsobenia v Rusku však Fedotov podpísal dvojročnú zmluvu s CSKA Moskva. Tú KHL pôvodne neuznávala, no zrazu zmenila rétoriku a tvrdí, že zmluva v NHL nie je záväzná, a to napriek vyjadreniam zástupcu komisára profiligy Billa Dalyho, ktorý tvrdí opak.

"KHL, v súlade s praxou a dodržiavajúc stanovené princípy oslovila NHL, aby potvrdila stav zmluvy Ivana Fedotova," uvádza sa vo vyhlásení KHL. Tá argumentuje, že zo získaných informácií a dokumentov vyplýva, že Fedotov nemá platnú zmluvu s klubom NHL. Navyše, tvrdí, že Fedotov "túži" chytať za CSKA Moskva.

Bývalá americká tenistka Andrea Jaegerová sa stala mníškou.
Bývalá svetová tenistka sa stala mníškou: Nikto z rodiny nevedel, že sa modlím! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});