Tatar avizuje skorý podpis: Toto mužstvo som si vyberal už dlhšie!

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar rieši svoju budúcnosť. Aktuálne je na trhu voľných hráčov zámorskej NHL. No avizuje, že už čoskoro ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar rieši svoju budúcnosť. Aktuálne je na trhu voľných hráčov zámorskej NHL. No avizuje, že už čoskoro by mohol podpísať nový kontrakt. Tento tím som si vyberal už dlhšie!

FOTOGALÉRIA: tatar

Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral solídnu sezónu v drese New Jersey Devils. V základnej časti odohral kompletných 82 zápasov, strelil v nich dvadsať gólov, nazbieral 48 bodov. V play off sa jeho tímu podarilo dostať do druhého kola, aj keď slovenský krídelník strelil len jeden gól v dvanástich stretnutiach. „So sezónou som veľmi spokojný, či už z tímovej alebo individuálnej stránky. Mužstvo dlhé roky nehralo play-off, teraz sme sa tam dostali. Dokonca sme prešli cez prvé kolo, takže ohlasy boli skvelé,“ zhodnotil uplynulý ročník pre TVNOVINY.sk.

Vypršal mu dvojročný kontrakt v New Jersey s platom 4,5 milióna dolárov a zámorskí experti avizujú, že pri novej zmluve bude musieť skúsený Slovák platovo nižšie. Vedenie Devils mu ponúklo nový kontrakt, ale s podmienkami, ktoré Tatar nedokázal akceptovať. „Nedohodli sme sa, je to úplne normálne. Museli urobiť nejaké ťažké rozhodnutia, ktoré mali pred sebou. Takže úplne to chápem. Na druhej strane tá ponuka, ktorú som dostal, nebolo to úplne to, čo som si predstavoval, tak preto som išiel na trh s voľnými hráčmi."

Tomáš Tatar (v bielom) je s Devils krok od vypadnutia z play off.
Útočník Tatar končí v Jersey: Som zvedavý, kde napokon zakotvím Zobraziť článok

Tatar patrí medzi najlepších zostávajúcich hráčov na voľnom trhu v zámorskej profilige. V jeho súvislosti sa už spomínalo niekoľko tímov, ako napríklad New York Islanders, Chicago Blackhawks, Philadelphia Flyers či San Jose Sharks. Vyzerá to tak, že sa vyprofiloval najhorúcejší záujemca a Tatar je blízko podpisu.

„Rozhovory sa trošku zintenzívnili. Sú tam mužstvá s ktorými som viac v kontakte. Nechcem to zakríknuť, mužstvo s ktorým komunikujem, som si vyberal dlhšie. Možno sa to už čoskoro podpíše, keď nie tak budeme musieť znovu pracovať s tou ponukou, aby to vyhovovalo obidvom stranám," dodal útočník, ktorý bol kapitánom slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta v roku 2022 vo Fínsku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});