Volejbalistka Nikola Radosová neposilní pre zranenie reprezentáciu: Koleno jej prekazilo štart na ME

Bude veľmi chýbať, ale zdravie je prvoradé! Reč je o jednej z najlepších slovenských volejbalistiek za posledné roky Nikole Radosovej ...
  • Zdroj: archív N.R.

Bude veľmi chýbať, ale zdravie je prvoradé! Reč je o jednej z najlepších slovenských volejbalistiek za posledné roky Nikole Radosovej (31). Úspešná smečiarka sa pre problémy s ľavým kolenom nezapojila do prípravy reprezentácie na augustový európsky šampionát a spoluhráčkam bude držať palce iba pri televízii.

FOTOGALÉRIA: Nikola Radosová

Nová posila rumunského družstva CSO Voluntari 2005 denníku Nový Čas prezradila, že chodí na injekcie až do Belgicka a pred pár dňami si užila krátky pobyt pri mori v Chorvátsku!

Slovenské volejbalistky odštartovali v utorok v Liptovskom Jáne záverečný blok prípravy na augustové majstrovstvá Európy, ale v kádri trénera Michala Mašeka chýbala líderka tímu - smečiarka Nikola Radosová.

„Mám problém s ľavým kolenom, ktoré som mala už v minulosti operované. Našťastie som nemusela podstúpiť žiadny zákrok. Ale keďže ho mám dosť opotrebované, tak to liečim konzervatívne. Chodím na kliniku do belgických Antverp, kde mi predpísali niekoľko injekcií na podporu liečby a robím viacero rehabilitačných cvičení,“ povedala pre náš denník Nikola.

VERÍ V POSTUP

„Ten plán mám zostavený na celé leto, takže, žiaľ, nestihnem sa dať zdravotne fit, aby som mohla štartovať na augustovom šampionáte. Veľmi ma to mrzí, pretože vždy, keď môžem, tak rada reprezentujem Slovensko a aj teraz som to mala v pláne. Ale zdravie je momentálne mojou prioritou. Limitovalo ma to už dlhší čas a potrebujem sa dať zdravotne dohromady,“ pokračovala Radosová, ktorá bude spoluhráčkam silno držať palce pri televízii. „Samozrejme im budem fandiť. Myslím si, že máme prijateľnú skupinu a verím, že baby z nej postúpia ďalej.“

BUKUREŠŤ POZNÁ

Skúsená smečiarka sa vyjadrila aj k nedávnemu prestupu na klubovej úrovni, keď sa z tureckého klubu Nilüfer Bursa sťahuje do rumunského tímu CSO Voluntari 2005. „Ide o ambiciózne družstvo z rumunskej ligy. Dostala som ponuku, oslovil ma projekt tohto klubu a prikývla som. Ide navyše o tím z Bukurešti, kde som v minulosti dve sezóny pôsobila, takže idem do známeho prostredia. Teším sa na novú výzvu,“ povedala Radosová.

Slovenská volejbalistka si minulý víkend užila krátky pobyt pri mori v Chorvátsku na ostrove Brač. „Bola som na klinike v Belgicku a keďže som mala voľný víkend, tak som sa rozhodla navštíviť bývalú spoluhráčku, ktorá žije v Chorvátsku. Takže som si trošku oddýchla pri mori,“ doplnila Nikola.

Slovenské volejbalové reprezentantky odštartovali záverečnú časť prípravy pred augustovými majstrovstvami Európy
Volejbalistky ladia formu na ME takmer v plnej sile: Kapitánkou bude Palgutová Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});