Nasťa Kuzminová s manželom: Športový talent zdedili deti po nás

Trojnásobná olympijská víťazka v biatlone Anastasia Kuzminová (38) je aktívna aj po športovej kariére.
  • Zdroj: Instagram/nastja.kuzminova

Trojnásobná olympijská víťazka v biatlone Anastasia Kuzminová (38) je aktívna aj po športovej kariére.

Stíha podporovať olympizmus a šport na rôznych akciách a popri tom ešte aj úspešne vychováva svoje deti Jeliseja (15) a Oliviu (7). Zdá sa, že z nich rastú nádejní športovci, veď športové gény mali po kom zdediť.

FOTOGALÉRIA: Anastasia Kuzminová

Prvá sezóna

Nasťa prezradila, že jej syn má za sebou prvú súťažnú sezónu, čiže je stále iba na začiatku a nebolo by správne naňho vytvárať výsledkový tlak. „Tešíme sa však, že je na ceste, na ktorej mu vieme pomôcť. Nemôžeme však teraz garantovať, že z neho vyrastie úspešný športovec, na to je príliš skoro,“ pripojila.

Jedna z najlepších športovkýň našej histórie ukazuje stále svoj vrúcny vzťah k Slovensku. Rozcítila sa aj v priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea. „Všetky olympijské medaily mi priniesli momenty, ktoré doteraz nosím v srdci. Mám nádherné spomienky na to, aké pocity so slzami v očiach som prežívala, keď som stála na najvyššom stupienku, na stožiar stúpala slovenská vlajka a hrala štátna hymna. Také zimomriavky by som dopriala každému športovcovi. Keď sa však obzriem po športovom múzeu, vidím, akých skvelých a úspešných športovcov malo Slovensko,“ povedala pre Nový Čas.

ZVYKNUTÝ TRPIEŤ: Sagan si v sedle prechádzal náročnými situáciami už mladom veku.
Tourminátor otvoril svoje súkromie a ukázal unikátne zábery z detstva: Saganova spoveď pred Tour! Zobraziť článok

A hoci slovenský biatlon prežíva po konci jej kariéry menej úspešné obdobie, jeho budúcnosť vidí nádejne. „V mládeži máme pretekárov, ktorí dokážu vybojovať medzi rovesníkmi medailu a robia nám radosť. Máme talenty. Pokiaľ tie vytrvajú v úsilí, myslím si, že sa budeme mať na čo tešiť,“ uviedla.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});