Nemecký gigant chce posilniť útočné rady: Brúsi si zuby na elitného anglického zakončovateľa

Nemecký futbalový veľkoklub Bayern Mníchov by rád do svojho kádra získal anglického reprezentačného útočníka Harryho Kanea (29).
  • Zdroj: Northfoto

Nemecký futbalový veľkoklub Bayern Mníchov by rád do svojho kádra získal anglického reprezentačného útočníka Harryho Kanea (29).

Vedenie Bavorov preto údajne ponúklo londýnskemu Tottenhamu Hotspur čiastku 70 miliónov libier (cca 81,1 milióna eur). Ako referuje web BBC.com, zástupcovia Londýnčanov zatiaľ nepotvrdili, že takú ponuku dostali. Predstavitelia Bayernu sa už údajne dohodli s futbalistom na podmienkach spolupráce, no skúsený Kane je do leta 2024 zmluvne viazaný v Londýne, a preto je potrebný aj súhlas klubu.

FOTOGALÉRIA: Harry Kane

Bundesligový šampión je vraj pripravený dať aj vyššiu ponuku, no otázna bude reakcia „kohútov", ktorí v minulosti nepredali Kanea ani za omnoho vyššiu sumu. Kane je najlepším strelcom v histórii Hotspur aj anglickej reprezentácie, v Premier League je v tejto štatistike druhý. Bayern nie je jediný záujemca o elitného zakončovateľa. Do svojho kádra ho chcel Real Madrid zo Španielska a z Premier League napríklad aj Manchester United.

Harry Kane v národnom tíme odohral zatiaľ 84 duelov a strelil v nich 58 gólov, vo farbách Tottenhamu má na svojom konte 435 súťažných štartov a 280 presných zásahov. V Premier League skóroval zatiaľ 213-krát a už len 47 zásahov stráca na lídra Alana Shearera. Ten v rokoch 1992 až 2006 nazbieral 260 gólov v anglickej najvyššej futbalovej súťaži.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});