Matúš Bero po prestupe z Arnheimu do Bochumu: Berú ma ako jednotku do stredu!

Nemecká futbalová bundesliga neostane bez slovenskej stopy! Po tom, čo obranca Peter Pekarík (36) spadol s berlínskou Herthou o súťaž ...
  • Zdroj: instagram/vflbochum

Nemecká futbalová bundesliga neostane bez slovenskej stopy! Po tom, čo obranca Peter Pekarík (36) spadol s berlínskou Herthou o súťaž nižšie, si medzi elitou zahrá jeho reprezentačný kolega Matúš Bero (27).

FOTOGALÉRIA: Matúš Bero

Skúsený stredopoliar sa po päťročnom angažmáne v holandskom klube Vitesse Arnheim sťahuje do VfL Bochum. S vlaňajším 14. tímom jednej z piatich top európskych líg podpísal trojročnú zmluvu. 

Pre rodáka z Ilavy je to po tureckom Trabzonspore a spomínanom Arnheime tretia medzinárodná zastávka. V poslednej destinácii odohral 172 zápasov, nastrieľal 27 gólov a pridal 20 asistencií.

Senegalský futbalista Sadio Mané.
Hviezdny senegalský útočník prelomil mlčanie: Čo bolo za napadnutím vlastného spoluhráča? Zobraziť článok

„Je to pre mňa veľká česť stať sa súčasťou Bochumu. Veľmi si vážim túto príležitosť. Urobím maximum pre to, aby som podával čo najlepšie výkony,“ uviedol po zdravotných testoch a uzavretí kontraktu.

Bochum vypadol v roku 2010 z bundesligy. Vrátil sa do nej pred dvoma sezónami. V prvej obsadil 13. miesto, vlani klesol ešte nižšie a tesne sa vyhol boju o záchranu. Päť rokov v ňom hrával bývalý útočník Stanislav Šesták.

O Hancka je záujem v Taliansku i v Anglicku.
Holandského majstra Dávida Hancka chce štvrtý tím Premier League: Príde šialená ponuka z Newcastlu? Zobraziť článok

„Je to neskutočný pocit prestupovať do Bochumu a bundesligy. Beriem to ako ďalší level kariéry. Som šťastný a hrdý zároveň, že taký tradičný klub ako VfL Bochum mal o mňa a moje schopnosti záujem. Už sa neviem dočkať, keď spoznám mužstvo a štadión. Neskutočnú atmosféru a energiu od fanúšikov bolo cítiť už z prenosov. Teším sa.“

O Bera mal záujem aj anglický druholigový Birmingham City. Rozhodoval sa tak, aby to bolo najlepšie pre neho i rodinu. Po úvahách uprednostnil nemecký klub. Prichádza ako vysnívaný hráč trénera Thomasa Letscha, ktorý ho viedol dva roky vo Vitesse a urobil z neho kapitána.

„Bochum o mňa stál od začiatku. Bral ma ako jednotku na pozíciu stredopoliara. To vždy zaváži. Tréner ma dôverne pozná. Má veľký podiel na mojom presvedčení, že je to správna voľba. Považujem ho za jedného z najlepších trénerov, akého som mal,“ povedal Bero pre futbalsfz.sk.

Na archívnej snímke brankár Matúš Putnocký (vľavo) v drese Slovana.
V Slovane získal tri tituly: FC Košice získali skúseného brankára Zobraziť článok

Dvadsaťšesťnásobný slovenský reprezentant je už šiestou letnou posilou Bochumu. Jeho prioritou je poskočiť v novej sezóne do pokojnejšieho stredu tabuľky. Od Bera si v novom pôsobisku sľubujú využitie jeho skúseností pri súčinnosti s predstavami trénera Letscha, pod ktorým odohral vo Vitesse najviac zápasov v kariére - až 83.

„Matúš Bero má v sebe potenciál, ktorý pomôže nášmu mužstvu. Je to medzinárodne ostrieľaný hráč, ktorý sa dokáže presadiť aj individuálne. Tréner dobre pozná jeho kvality,“ vyhlásil pre klubovú stránku technický riaditeľ VfL Marc Lettau.

BERO V ARNHEIME

  Post: stredopoliar

  Zápasy: 172

  Góly: 27

  Asistencie: 20

  Úspechy: osemfinále EKL

  Trhová cena: 2,3 mil. €

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});