Utrácajú šialené peniaze! Saudskoarabský klub prilákal ďalšieho známeho hráča z Európy

Africký futbalista Kalidou Koulibaly (32) sa pridal na zoznam známych hráčov, ktorí z Európy zamierili do Saudskej Arábie.
  • Zdroj: TASR/DPA

Africký futbalista Kalidou Koulibaly (32) sa pridal na zoznam známych hráčov, ktorí z Európy zamierili do Saudskej Arábie.

Tridsaťdvaročný senegalský obranca podpísal zmluvu na tri roky s klubom Al-Hilal napriek tomu, že mal ešte platný kontrakt na tri sezóny s londýnskym FC Chelsea. Za "The Blues" odohral len 32 zápasov po tom, ako sa im vlani v lete upísal na štyri roky.

"Od londýnskych modrých k ázijskému lídrovi," oznámil najúspešnejší saudskoarabský klub Al-Hilal príchod niekdajšieho hráča talianskeho klubu SSC Neapol na svojom twitteri. Koulibaly sa v jednom tíme stretne s hviezdnymi francúzskymi reprezentantmi Karimom Benzemom a N'Golom Kantém aj s portugalským stredopoliarom Rúbenom Nevesom, ktorý počas víkendu opustil anglický klub Wolverhampton Wanderers.

Kapitán Chorvátska Luka Modrič.
Je to oficiálne: O osude Luku Modriča je rozhodnuté! Zobraziť článok

FC Chelsea má za sebou nevydarenú sezónu 2022/2023, v Premier League obsadil až 12. miesto. Počas tohto leta už klub prišiel o viacerých hráčov a o odchode ďalších sa špekuluje. Sú medzi nimi Kai Havertz, Mason Mount, Hakim Ziyech, Edouard Mendy, Pierre-Emerick Aubameyang a Romelu Lukaku. S Koulibalym sa klub rozlúčil krátkym stanoviskom: "Chceli by sme sa Kalidouovi poďakovať za jeho prínos na ihrisku aj mimo neho počas jeho pôsobenia na Stamford Bridge a zaželať mu všetko dobré v ďalšej fáze kariéry."

Al-Hilal chcel priviesť aj hviezdneho Argentínčana Lionela Messiho, no ten uprednostnil Inter Miami zo zámorskej MLS. V Saudskej Arábii však pôsobí jeho dlhoročný rival Portugalčan Cristiano Ronaldo a kluby z tamojšej súťaže sa údajne zaujímajú aj o ďalších dvoch futbalistov pôsobiacich v Anglicku - Thomasa Parteyho z Arsenalu Londýn a Alexa Tellesa z Manchestru United.

Ronaldo oslávil 200. štart v národnom tíme víťazným gólom.
Chystáte sa na Ronalda? Všetko o vstupenkách na zápas s Portugalskom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});