Debata o najlepšom tenistovi histórie neutícha: Takto to vidí Federer!

Kto je najlepším hráčom tenisovej histórie? Srb Novak Djokovič (36), ktorý má najviac grandslamových titulov, či antukový kráľ Španiel ...
  • Zdroj: TASR/AP

Kto je najlepším hráčom tenisovej histórie? Srb Novak Djokovič (36), ktorý má najviac grandslamových titulov, či antukový kráľ Španiel Rafael Nadal (37), alebo elegán Švajčiar Roger Federer (41)? Experti aj fanúšikovia o tom vedú dlhé roky dlhé diskusie a každý, kto sa vysloví, má svoju pravdu, keďže všetci traja sú tenisové ikony a každý z nich vyčnievala vlastným spôsobom.

FOTOGALÉRIA: Federer

Aj každý z tejto „silnej trojky“ čas od času vysloví svoj názor. Najčerstvejšie to v rozhovore pre Tages Anzeiger urobil Roger Federer, ktorý dostal opakovane otázku, či aj on si myslí, že srbský tenista je naozaj najlepším tenistom všetkých dôb, ako sa to o Djokovičovi začalo hovoriť po tohtoročnom Roland Garros, kde získal rekordný 23. grandslamový triumf. Švajčiarsky elegán priznal, že hoci sa v týchto debatách spomína aj jeho meno, on sám nepremýšľa o sebe ako o historicky najlepšom a hneď pridal ďalšie dve mená, ktoré do tejto spoločnosti tiež podľa neho patria. Nie je prekvapením, že ako prvého spomenul Rafaela Nadala, s ktorým ho spája dlhoročné priateľstvo aj mimo kurtov. Roger však prekvapil druhým menom, ktoré vyslovil: Nemec Boris Becker. Narážal tým primárne na jeho veľkolepý úspech, keď ako sedemnásťročný dokázal vyhrať Wimbledon. Reč prišla pochopiteľne aj na Novaka Djokoviča. „Neviem. Čo je lepšie, vyhrať Wimbledon v 17 rokoch ako Becker alebo Roland Garros v 36 rokoch ako Novak? Naozaj netuším. Navyše, ak hrá Rafa (Rafael Nadal), nemožno s pokojným svedomím odpovedať. Sú tu proste niektoré rekordy, ktoré sa nedajú porovnávať.“

Bieloruska Aryna Sabalenková.
Svetová dvojka zažíva peklo: Po tom, čo mi spravil ukrajinský tréner som revala ako decko! Zobraziť článok

Deväť mesiacov už je Roger Federer tenisovým dôchodcom. Toľko uplynulo od okamihu, čo si poplakal pri rozlúčke na „svojom“ Laver Cupe, kde po boku Rafaela Nadala odohral posledný zápas kariéry. Odvtedy sa objavuje na verejnosti sporadicky, vychutnáva si netenisový život.

„Doma je dobre. Je príjemné mať v živote iný režim, než sa stále baliť a cestovať... Samozrejme mi niečo z tenisu chýba, ale zase mám spoločenský život. Trávim čas s deťmi, v stredu si vyrazím s jednými kamarátmi, v piatok s inými. Vôbec sa nenudím a z toho som prekvapený,“ dodal Federer.

foto tasr, getty images)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});