Svetová dvojka zažíva peklo: Po tom, čo mi spravil ukrajinský tréner som revala ako decko!

Svetová dvojka Bieloruska Aryna Sabalenková (25) zažíva v súvislosti s vojnou na Ukrajine doslova peklo! Po tom, čo mi spravil ukrajinský ...
  • Zdroj: NORTHFOTO

Svetová dvojka Bieloruska Aryna Sabalenková (25) zažíva v súvislosti s vojnou na Ukrajine doslova peklo! Po tom, čo mi spravil ukrajinský tréner som okamžite išla do kancelárie WTA a revala ako decko!

FOTOGALÉRIA: Sabalenková

Bieloruská tenistka a súčasná svetová dvojka Aryna Sabalenková priznáva, že od vypuknutia vojny na Ukrajine zažíva doslova peklo. Vyčítajú jej, že sa otvorene nepostavila proti vojne, proti bieloruskému prezidentovi Lukašenkovi a ukrajinské hráčky jej nepodávajú po vzájomných zápasoch ruku. Sabalenková je terčom obrovskej kritiky.

Umelá inteligencia chráni na Roland Garros hráčov pred nenávistnými komentármi.
Umelá inteligencia na Roland Garros chráni pred nenávisťou: Ktorí sú najhejtovanejší hráči? Zobraziť článok

„Cítila som, že ma všetci nenávidia, ale musela som ísť ďalej. Nemohla som sa opustiť,“ hovorila Sabalenková v otvorenej spovedi v seriáli Bod zlomu na Netflixe. Pre francúzsky denník L´Equipé prehovorila o nepríjemnej situácii, ktorú zažila s trénerom ukrajinskej súperky. „Jedného dňa mi tréner ukrajinskej hráčky so smiechom povedal: Som rád, že si prehrala. Išla som rovno do kancelárie WTA a revala som ako decko,“ odhalila Bieloruska.

„Sledoval ma a kričal, že zhadzujem bomby. Cítila som sa vinná za niečo, čo som neurobila. Zhoršilo to moju psychiku na kurte. Zákaz Wimbledonu ma zničil,“ spomenula vlaňajšiu stopku pre ruských a bieloruských hráčov na legendárnom londýnskom podujatí.

Sabalenková nechápe, prečo je terčom takej agresivity a nenávisti, keď neurobila nič zlé. „Čo odo mňa ešte očakávajú? Mám kričať: Nepodporujem vojnu? Samozrejme, som proti,“ vyhlásila.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});