FC Chelsea získala top hviezdu Bundesligy: Prestup za viac ako 60 miliónov libier!

Francúzsky futbalový reprezentant Christopher Nkunku prestúpil z RB Lipsko do londýnskej Chelsea. Klub anglickej Premier League zaplatil ...
  • Zdroj: TASR/AP

Francúzsky futbalový reprezentant Christopher Nkunku prestúpil z RB Lipsko do londýnskej Chelsea. Klub anglickej Premier League zaplatil za hráča 63 miliónov libier, informovala agentúra AFP.

FOTOGALÉRIA: Nkunku

Nkunku sa už v decembri dohodol s FC Chelsea na predbežnej zmluve a teraz svoj prestup na Stamford Bridge definitívne spečatil. S klubom podpísal lukratívnu šesťročnú zmluvu. Jeho kontrakt začne platiť od 1. júla.
        

"Christopher v uplynulých dvoch sezónach potvrdil, že patrí medzi najlepších ofenzívnych hráčov v európskom futbale. Nášmu tímu dodá kvalitu, kreativitu a všestrannosť," uviedli v spoločnom vyhlásení športoví riaditelia klubu Laurence Stewart a Paul Winstanley.
        

Dvadsaťpäťročný útočník nastúpil v minulej sezóne nemeckej Bundesligy v 25 zápasoch, v ktorých strelil 16 gólov. V sezóne 2021/2022 ho vyhlásili za najlepšieho hráča Bundesligy. "Som nesmierne šťastný, že sa pripojím k Chelsea. Bolo vynaložené veľké úsilie, aby som prišiel do klubu," povedal Nkunku, ktorý sa stal prvou posilou "The Blues" po príchode trénera Mauricia Pochettina.
      

Bývalý majiteľ futbalového klubu FC Chelsea Roman Abramovič.
Bývalý majiteľ Chelsea sa ukrýva v Turecku: Prenájom vily za tisíce Zobraziť článok

Nkunku strávil štyri sezóny v Paríži St. Germain, do Lipska prestúpil v roku 2019: "Po pôsobení v Ligue 1 a Bundeslige chcem teraz hrať v Premier League, jednej z najsilnejších líg na svete."
        

Francúzsky reprezentant má na svojom konte desať štartov v národnom tíme, na minuloročných MS v Katare sa nemohol zúčastniť pre zranenie nohy.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});