Aj tak nie je najväčší, pustil sa Brit do Djokoviča: Jeho slová rozpútali peklo!

Srbský tenista Novak Djokovič (36) získal na Roland Garros rekordnú 23. grandslamovú trofej. Brit Ben Bramble ale tvrdí, že napriek tomu ...
  • Zdroj: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič (36) získal na Roland Garros rekordnú 23. grandslamovú trofej. Brit Ben Bramble ale tvrdí, že napriek tomu nie je najväčším tenistom všetkých dôb. Jeho slová rozpútali na sociálnych sieťach doslova peklo!

FOTOGALÉRIA: Novak Djokovič

Srbský tenista Novak Djokovič získal na Roland Garros rekordnú 23. grandslamovú trofej. O jeden triumf z podujatí "veľkej štvorky" tak prekonal španielskeho rivala Rafaela Nadala a získal o tri grandslamové tituly viac ako Švajčiar Roger Federer. Podľa mnohých tak Djokovič ukončil debaty o tom, kto je GOAT - najväčším tenistom všetkých dôb.

S tým sa ale nestotožnil britský filozof Ben Bramble publikujúci pre The Guardian. Ten argumentuje tým, že počet grandslamových titulov nemôže definovať najväčšieho hráča všetkých čias, pretože nie všetky majú rovnakú hodnotu.

„Djokovič vyhral 23. grandslamový titul, Nadal má len veľmi malú šancu dostihnúť ho. Mnohí preto tvrdia, že Novak je najlepší v histórii. Ale viacerí toto tvrdenie aj spochybňujú. Môžu čísla teda klamať? Áno,“ reagoval Bramble na nedávny triumf Djokoviča na parížskej antuke.

Srbský tenista Novak Djokovič objíma trofej.
Djokovič sa vrátil na čelo rebríčka ATP, Schmiedlová i Molčan si polepšili Zobraziť článok

„Predpokladajme, že sa v budúcnosti objaví trojmetrový tenista, ktorý bude servovať len esá. Pri svojom podaní neprehrá ani jeden gem a získal 30 grandslamov. Bude najlepší v histórii? No nie. Predpokladajme, že vypukne ďalšia svetová vojna. Väčšina mužov narukuje, no grandslamy sa budú hrať ďalej. Istý Dave ich potom vyhrá tridsať. Bude najlepší v dejinách? Rozhodne nie,“ snaží sa britský filozof naznačiť, že okrem samotného počtu nazbieraných grandslamových trofejí treba brať do úvahy aj okolnosti, ktoré k ich získaniu viedli.

Bramble argumentuje, že treba zvažovať aj iné aspekty. „Napríklad to, v akom čase daný hráč hral, jeho fyzické prednosti. Djokovič vyhral od roku 2019 osem grandslamov. V tom období však bol Federer už príliš starý a veľmi často zranený na to, aby mohol hrať na vrchole. Chcem tým povedať, že tieto grandslamy nie sú síce bezcenné, no majú menšiu hodnotu."

Do Brita sa okamžite pustili fanúšikovia Djokoviča, ktorí na sociálnych sieťach rozpútali doslova peklo. V priebehu necelých 24 hodín na sociálnej sieti twitter zaplavili autora spomínaných myšlienok vyše tisíckov urážlivých správ a komentárov.

„Kedy som povedal, že Novak nie je najlepší? Hovorím len to, že počet grandslamových titulov nedáva na túto otázku odpoveď. Počítajú sa aj iné faktory, to by ste mali všetci prijať. Mier a láska,“ reagoval na kritiku od fanúšikov srbského tenistu Bramble.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});